avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

As avea va rog urmatoarea intrebare:unei societati cu acticitatea suspendata,i s-a retras calitatea de platitor de TVA.Ce se intampla la redeschiderea activitatii,ramane neplatitoare,sau trebuie sa se declare din nou platitor prin optiune,daca doreste,bineinteles?I s-a retras caliatea de platitor ca urmare a nedesfasurarii de operatiuni impozabile,activitatea fiind suspendata la ONRC ,nu mai are dreptul de a emite facturi,etc
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
iudith2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: iudith2000 , utilizator 19:43, 6 Mai 2011
Buna ziua.
Detaliati putin : @i s-a retars calitatea de platitor TVA@
cand reincepe activitatea societatea este obligata sa se inregistreze din nou in scopuri tva.
art. 153, alin 9 din codul fiscal
După anularea înregistrării în scopuri de TVA, au obligaţia să solicite organelor fiscale competente înregistrarea în scopuri de TVA, dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă, fără a fi aplicabile prevederile referitoare la plafonul de scutire pentru mici întreprinderi prevăzut la art. 152 în anul calendaristic respectiv.
multumesc,mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate,reluare tva? office.carmen office.carmen O societate comerciala in intrerupere temporara de activitate doreste sa isi reinceapa activitatea.Anterior sistarii a fost inregistrata in scopuri de tva apoi ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva reluare activitate in 10 ianuarie 2011 contexaudit contexaudit daca o firma avea activitatea suspendata la 31.12.2010 si isi reia activitatea in 10 ian 2001 mai poate opta pentru neplatitoare de tva (vezi toată discuția)
Yva nukarela nukarela O FIRMA SUSPENDATA PLATITOARE DE TVA SI IMPOZIT PROFIT, POATE LA REDESCHIDERE SA RENUNTE LA PLATITOR TVA SI SA FIE PLATITOR IMPOZIT MICRO? (vezi toată discuția)