avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... din nou gardul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

din nou gardul

Buna ziua si ma scuzati ca revin in problema cu gardul,dar gardul exista si e al meu si arata foarte bine.Repet intrebarea,are drept sa darame gardul meu si sa faca in acelasi loc altul?...Daca da am si eu dreptul dupa o saptamana sa l stric si sa fac altul.Poate nu m am facut inteles dar gard exista.Va rog sa nu va suparati pentru insistenta dar e foarte important.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 13:58, 6 Mai 2011
CODUL CIVIL

Art. 600
Fiecare poate în oraşe şi suburbii a îndatora pe vecinul său, a contribui la clădirea şi repararea îngrădirii ce desparte casele, curţile şi grădinile lor; înălţimea îngrădirii se va hotărî după regulamentele particulare*), sau după obiceiul obştesc şi în lipsă de regulamente şi de obicei, înălţimea zidului va fi de cel puţin doi metri, socotindu-se şi coama.

Art. 606
Orice gard ce desparte două proprietăţi se socoteşte comun, afară dacă numai una singură din două proprietăţi va fi îngrădită, sau de nu va fi titlu sau posesiune îndestulătoare care să constate din contră.

Neavand cunostinta de precedenta dvs. postare despre gard, va transmit acest neinsemnat suport legal, pentru ca atunci cand veti intreprinde ceva sa fiti in cunostinta de cauza.
De altfel, conform Regulamentului de postare, pe acest forum nu se pot oferi solutii pentru cazuri particulare, mai ales ca nesolutionarea acestora poate dainui din vechime.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere drept de a obliga in 2014, un vecin aparut in 2011 a contribui la un gard despartitor comun edificat in2004 octav645 octav645 2004 se edifica cu autorizatie de construire un gard pe linia de hotar a curtii, terenurile vecine fiind in stadiul de campuri virane neimprejmuite 2008 pe ... (vezi toată discuția)
Refuzul vecinilor privind repararea gardului: solutii adrian197412 adrian197412 Va rog sa-mi dati o varianta de raspuns privitoare la urm problema.in urma cu ceva timp,am decis sa repar gardul care desparte proprietatea mea de a ... (vezi toată discuția)
Executie gard lim de proprietate radubogdan radubogdan As dori sa stiu ce prevederi exista in codul civil privind executia unui gard pe limita de proprietate intre proprietati ,daca este intr-adevar necesar un ... (vezi toată discuția)