Buna ziua si ma scuzati ca revin in problema cu gardul,dar gardul exista si e al meu si arata foarte bine.Repet intrebarea,are drept sa darame gardul meu si sa faca in acelasi loc altul?...Daca da am si eu dreptul dupa o saptamana sa l stric si sa fac altul.Poate nu m am facut inteles dar gard exista.Va rog sa nu va suparati pentru insistenta dar e foarte important.Va multumesc.
Art. 600 Fiecare poate în oraşe şi suburbii a îndatora pe vecinul său, a contribui la clădirea şi repararea îngrădirii ce desparte casele, curţile şi grădinile lor; înălţimea îngrădirii se va hotărî după regulamentele particulare*), sau după obiceiul obştesc şi în lipsă de regulamente şi de obicei, înălţimea zidului va fi de cel puţin doi metri, socotindu-se şi coama.
Art. 606 Orice gard ce desparte două proprietăţi se socoteşte comun, afară dacă numai una singură din două proprietăţi va fi îngrădită, sau de nu va fi titlu sau posesiune îndestulătoare care să constate din contră.
Neavand cunostinta de precedenta dvs. postare despre gard, va transmit acest neinsemnat suport legal, pentru ca atunci cand veti intreprinde ceva sa fiti in cunostinta de cauza.
De altfel, conform Regulamentului de postare, pe acest forum nu se pot oferi solutii pentru cazuri particulare, mai ales ca nesolutionarea acestora poate dainui din vechime.