Va rog sa-mi dati o varianta de raspuns privitoare la urm problema.in urma cu ceva timp,am decis sa repar gardul care desparte proprietatea mea de a vecinului.amrealizat acest lucru in proportie de 75%.gardul cel vechi a fost reparat prin schimbarea plasei de sirma,cu tabla ondulata ,nu sa facut nici un fel de modificare la structura de beton.Cind am vrut sa continui reparatia am intimpinat un refuz din partea vecinilor ,care tin mai mult la fierul ruginit.Va rog respectuos sa-mi dati o solutie .va aduc la cunostiinta ca si gardul facut in urma cu multi ani afost facut fara participarea financiara a acestora.as vrea sa tineti cont de un aspect al acestei probleme ,vecinul meu este un tip infumurat ,nu se poate discuta civilizat.va multumesc anticipat
art. 600 din Codul civil va pune la dispozitie o actiune prin care nu numai ca puteti sa-i obligati pe vecini sa va permita sa terminati de reparat gardul dar puteti sa-i puneti si la cheltuiala:
" Art. 600. - Fiecare poate in orase si suburbii a indatora pe vecinul sau, a contribui la cladirea si repararea ingradirii ce desparte casele, curtile si gradinile lor; inaltimea ingradirii se va hotari dupa regulamentele particulare*), sau dupa obiceiul obstesc si in lipsa de regulamente si de obicei, inaltimea zidului va fi de cel putin doi metri, socotindu-se si coama."
Din nou gardul
sorin7036
Buna ziua si ma scuzati ca revin in problema cu gardul,dar gardul exista si e al meu si arata foarte bine.Repet intrebarea,are drept sa darame gardul meu si sa ... (vezi toată discuția)
Gard comun
PAUER
EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)