bunicul meu e decedat din 2005 si acum avem posibilitatea sa facem succesiunea. mostenitori sunt bunica mea, mama mea si unchiul meu. am fost sa scot anexa 23 si 24 si acel certificat fiscal pe imobil de la primarie.unchiul meu e colocatar in casa bunicii mele si are 2 amenzi contraventionale de platit pe care refuza sa le achite.bunica mea e la zi cu tot ce inseamna plata pentru imobil.la primarie mi s-a zis ca daca vrem certificat fiscal fara datorii treb platite amenzile unchiului meu. intrebarea mea ar fi....e legal ? bunicul meu nu are absolut nici o datorie .nu cumva vor sa prfite ca le-am explicat ca e fara posibilitati si amenzile astea stau acolo din 2006 si vor sa scape de ele cu ocazia asta. au vazut ca vrem sa facem succesiunea si se gandesc ca le vom plati noi pentru el?!!!!! va multumesc
Da cei dela D.F.P.L.-X vor sa profite, Dar sa stiti ca amenzile sunt strict personale, adica sunt in sarcina cui au fost puse. Conform legii celelalte contributii ce greveaza imobilul sunt in sarcina celor care sunt proprietari. Dumneavostra spunetile ca sunt obligati sa va elibereze extrasul de pe anexele 23 si 24. Ceea ce fac dumnealor este un abuz in serviciul contra intereselor persoanelor.
Puteti solicita printr-o actiune in instanta (partaj succesoral)si veti plati o taxa de timbru de 50,00 lei/mostenitor. Instanta va cere acele doua anexe, si domniile-lor nu o sa se impotriveasca ca vor fi sactionati aspru de instanta cu amenzi. Eu va doresc succes, si expicatiile ca "contraventiile sunt in sarcina cui au fost date si nicidecum si in sarcina altor persoane care locuiesc cu contravenientul". Dupa cum ati aratat ca amenzile sunt din 2006 mi se pare ca sunt chiar si prescrise;:((
Certificatul fiscal pe care il solicitati dvs. vizeaza strict bunurile care au apartinut bunicului decedat, deci nu au nici un temei legal sa se lege de amenzile unchiului, sunt obligati sa va emita certificat fiscal pentru dezbaterea succesiunii.
marti urmeaza sa ma duc dupa fiscal iar doamna de la taxe si impozite mi-a zis ca o sa discute cu primarul dar sa am pregatiti si banii pentru amenzi pentru orice eventualitate! cred ca ei stiu ca o sa se prescrie aceste amenzi, ca eu sunt in necunostiinta de cauza cu drepturile acestea si vor sa isi rezolve si problema aceasta!!! unchiul meu e o persoana cu care nu prea te poti intelege!!! in caz ca marti vor pune problema TREBUIE platite amenzile deoarece nu va dam fiscalul cum ar trebui sa ii abordez eu? va rog din suflet sa ma ajutati deoarece sunt 2 amenzi de 300lei impreuna si el nu contribuie cu nimic la aceasta succesiune asa ca 300lei conteaza.multumesc
opinia mea e ca sunteti in eroare, nu trebuie sa platiti amenzile contraventionale ale unchiului dvs. succesiunea se va dezbate pt bunurile care au apartinut bunicului dvs.
Anexa 24
corinacarstoiu
Buna ziua,
Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele.
Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire
ayana
Buna ziua...
Am nevoie de un sfat in legatura cu o mostenire.
In urma cu cativa ani a decedat bunica mea (din partea tatalui). Tatal meu fiind si el ... (vezi toată discuția)