avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

bunicul meu e decedat din 2005 si acum avem posibilitatea sa facem succesiunea. mostenitori sunt bunica mea, mama mea si unchiul meu. am fost sa scot anexa 23 si 24 si acel certificat fiscal pe imobil de la primarie.unchiul meu e colocatar in casa bunicii mele si are 2 amenzi contraventionale de platit pe care refuza sa le achite.bunica mea e la zi cu tot ce inseamna plata pentru imobil.la primarie mi s-a zis ca daca vrem certificat fiscal fara datorii treb platite amenzile unchiului meu. intrebarea mea ar fi....e legal ? bunicul meu nu are absolut nici o datorie .nu cumva vor sa prfite ca le-am explicat ca e fara posibilitati si amenzile astea stau acolo din 2006 si vor sa scape de ele cu ocazia asta. au vazut ca vrem sa facem succesiunea si se gandesc ca le vom plati noi pentru el?!!!!! va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 23:18, 7 Mai 2011
Nu au legatura amenzile unchiului cu succesiunea bunicului. Am aratat doar cand se prescriu....
am inteles ce ziceti dumneavoastra . dar cei de la taxe si impozite mi-au sugerat sa vin cu banii de amenzi ca altfel nu pot lua certificatul. ei zic ca nu pot sa mi-l dea daca nu platesc eu sau el. si vroiam sa stiu o parere despre cum as putea sa ii abordez fara sa fac circ ca din pacate la noi la asta se cam ajunge ......sa le explic ca legal nu au voie sa faca asa ceva . sa le explic pe argumente, legal. mentionez ca toate astea se intampla in constanta comuna lumina#-o. multumesc
Eu zic sa mai asteptati putin, oricum a trecut termenul de doi ani in care nu plateati impozit pe transferul de proprietate din mostenire.....
Daca totusi e urgent, depuneti actele pentru fiscal si solicitati transmiterea acestuia prin posta cu scrisoare recomandata, motivand ca plecati din localitate ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, impozit neplatit dupa dezbatere de unul dintre mostenitori TudoracheCristina TudoracheCristina In 1991 cand a murit bunicul meu s-a realizat taxa de mostenire dupa acesta. 3/8 din toata mostenirea a primit-o tatal meu, 3/8 fratele acestuia si 2/8 bunica ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ayana ayana Buna ziua... Am nevoie de un sfat in legatura cu o mostenire. In urma cu cativa ani a decedat bunica mea (din partea tatalui). Tatal meu fiind si el ... (vezi toată discuția)