avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neplatit de 2 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neplatit de 2 ani

Buna ziua.Mama mea a achizitionat 2 credite de la banca in 2006 in valoare mare iar ratele le-a platit pana in aprilie 2009. De atunci nu a mai platit pentru ca a facut o semipareza si este pensionara pe caz de boala (are pensie anticipata de 550 si pensie de handicap de 270).Acum creditul a ajuns la o firma de recuperare.Am discutat cu ei si rata lunara este de 1600 ron dar nu poate sa plateasca toata suma. Ce se intampla daca nu plateste? Ea are o casa, as putea sa fac contract de vanzare-cumparare cu ea ca sa nu ii ia casa? Se poate ataca actul in instanta? Se poate pune doar poprire pe pensie? Interesul nostru este sa platim dar suma este foarte mare pentru ca au adaugat penalitati foarte mari la credit. Va rog ajutati-ma cu sfaturi! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: brescanu_cristi , utilizator 16:34, 6 Mai 2011
cautati sa negociati suma ce o aveti de plata si o perioada mai lunga in care sa platiti.
din pacate pt mama dvs, dansii ar avea ce sa-i execute si e tarziu sa instrainati casa. creditorul poate ataca actul si va avea succes
In principiu, contractul poate fi investit cu formula executorie, procedura foarte rapida si care implica cheltuieli minime pentru creditor / firma de recuperare creante. Cu acest titlu, se poate trece la executarea silita a debitoarei prin mai multe modalittai: poprire pe veniturile cu titlu de pensie, sechestru asigurator pe bunurile imobile si mobile detinute de mama dvs. da, se poate incheia contract de vanzare a imobilului catre dvs. , important este sa nu fiti co-platitor in contractele de credit. Verificati ce polita de asigurare a incheiat la contractarea creditelor, iar daca polita acopera si riscul de invaliditate permanenta totala sau partiala din orice cauza si nu este tardiva instrumentarea daunei , sa luati legatura cu asiguratorul. Orice despagubire va fi virata direct bancii, care va comunica firmei de recuperare acoperirea partiala sau integrala a sumei datorate.
MIHAELA MOCENCO - KAMBERIAN a scris:

In principiu, contractul poate fi investit cu formula executorie, procedura foarte rapida si care implica cheltuieli minime pentru creditor / firma de recuperare creante. Cu acest titlu, se poate trece la executarea silita a debitoarei prin mai multe modalittai: poprire pe veniturile cu titlu de pensie, sechestru asigurator pe bunurile imobile si mobile detinute de mama dvs. da, se poate incheia contract de vanzare a imobilului catre dvs. , important este sa nu fiti co-platitor in contractele de credit. Verificati ce polita de asigurare a incheiat la contractarea creditelor, iar daca polita acopera si riscul de invaliditate permanenta totala sau partiala din orice cauza si nu este tardiva instrumentarea daunei , sa luati legatura cu asiguratorul. Orice despagubire va fi virata direct bancii, care va comunica firmei de recuperare acoperirea partiala sau integrala a sumei datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu banca elenaelena65 elenaelena65 Buna ziua, Sunt girant pt fiul meu pt un credit de nevoi personale. pt rata rata neplatita la termen banca mi-a pus poprire pe 30% din pensie. Am primit ... (vezi toată discuția)
Amenintare executare silita firma de recuperare brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am luat un credit de nevoi personale in iunie 2006( din acesti bani mi s-a oprit asigurare) fiind salariata si am platit pana in aprilie 2009 dupa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ? stef_56 stef_56 1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , ... (vezi toată discuția)