avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu banca

Buna ziua,
Sunt girant pt fiul meu pt un credit de nevoi personale. pt rata rata neplatita la termen banca mi-a pus poprire pe 30% din pensie.
Am primit de la executorul judecatoresc o somatie mobiliara .
In contractul de credit este specificat ca:"Se gireaza cu totalitatea bunurilor prezente si viitoare".
intrebarea mea este: poate fi considerata casa un bun ce poate fi executat?
Ce ne sfatuiti sa facem in aceasta situatie, avand in vedere ca nu ne putem permite sa platim mai mult de cei 30% din pensie.
Multumim pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 10:41, 28 Martie 2015
Dacă banca are o creanță mai mare de 10.000 lei, vă pot executa silit și bunurile imobile ( apartament, casă, teren).
Depinde cat de mare este suma pe care o aveti datorie executorul porneste sa execute si casa. Atat casa, cat si orice alte bunuri pot fi executate silit pe baza contractului de credit, care este titlu executoriu.

Discutati cu executorul - poate pentru o suma mai mica, care sa se incaseze de la dvs luna de luna, si care nu se inchide intr-o perioada de multi ani, o sa fie suficienta poprirea.

Sau incercati un credit pe alta persoana din familie care sa va ajute - cu o rata mai avantajoasa (care sa vi-o puteti permite) la alta banca, cu care sa va acoperiti datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)