avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... este nevoie de master pentru a profesa ca ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

este nevoie de master pentru a profesa ca notar,procuror sau mediator?

Buna ziua,va adresez aceasta intrebare dupa lungi cautari si sfaturi,anul asta termin facultatea de drept si vreau sa ma indrept spre profesia de notar(stiu ca este foarte greu)in primul rand vreau sa stiu daca e nevoie de master pentru aceasta profesie,in al doilea rand,ca ce ma pot angaja sa lucrez 5 ani in domeniu pentru a putea da apoi marele examen,pentru consilier juridic e nevoie de cursuri?va multumesc si astept raspunsuri folositoare,o zi buna tuturor,
Cel mai recent răspuns: mona_nice_angel , utilizator 17:44, 20 Septembrie 2011
D-l "dvdbv" va rog sa imi spuneti mai multe despre asta,observ ca aveti la profesie "consilier juridic" am inteles ca in acesti 2 ani trebuie platita o "contribuitie" undeva,
as aprecia daca mi-ati putea da mai multe detalii,
va multumesc,
In cei 2 ani de stagiatura va veti inscrie intr-o asociatie profesionala si veti plati numai cotizatia lunara. De regula asociatia este si cea care organizeaza examenele de definitivat si elibereaza adeverintele de promovare si dobandire a calitatii de consilier juridic definitiv.
Si stiti cumva unde pot gasi aceasta asociatie profesionala si cam cat este cotizatia lunara?va multumesc
Trebuie sa va interesati pe plan local, sa contactati colegi de breasla ca sa puteti afla ceva concret. Nu va pot spune eu cat este cotizatia lunara, intrucat aceasta este prevazuta in statutul fiecarei asociatii / colegiu de consilieri juridici.
In cei 2 ani de stagiatura va veti inscrie intr-o asociatie profesionala si veti plati numai cotizatia lunara. De regula asociatia este si cea care organizeaza examenele de definitivat si elibereaza adeverintele de promovare si dobandire a calitatii de consilier juridic definitiv.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Legea 514/2003 Art. 5.
Consilierii juridici pot constitui asociatii profesionale in scopul apararii si promovarii intereselor profesionale, in conditiile legii privind asocierea si constituirea persoanelor juridice.

Doamna avocat la art.5 exista un "pot",inclin sa cred ca nu ati citit cu atentie textul de lege, va rog respectos sa mai treceti odata prin Legea 514/2003 dar cu mare atentie.

Mona nu esti obligata sa te inscrii intr-o asociatie e deajuns sa te angajezi intr-o instituie , diploma ta de licenta atesta ca esti jurista.Asociatile profesionale sunt de regula pentru a stoarce bani de la noi si practic nu a oferi nimic in schimb, eu le consider inutile mai ales ca legea ne permite sa nu ne inscriem in asa ceva.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Cum pot deveni consilier juridic? ContSters77883 ContSters77883 Stimati (viitori) colegi, poate sa-mi spune cineve, cum pot deveni consilier juridic? Ma intereseaza mai ales daca exista un examen de admitere in profesie, ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru a deveni consilier juridic uksolution uksolution Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni ... (vezi toată discuția)