avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.
Angajatii unei firme care este o televiziune locala ne aflam in fata unei situatii neplacute, luna aceastya este a patra luna in 2 ani cand nu ne primi salariile.Dorim sa stim daca firma va ajunge in insolventa in aceasta situatie sau in ce conditii se ajunge la asta.Cei de la firma nu vor sa ne dea nici un raspuns.
De asemenea dorim sa stim cum ne putem recupera salariile.

Cu stima,
Iuliana
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 19:59, 6 Mai 2011
Va adresati in instanta de nerespectarea clauzelor contractuale de catre angajator..Succes;)
1. Insolventa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile
Insolventa este iminenta atunci cand se dovedeste ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fondurile banesti disponibile la data scadentei.
Insolventa este prezumata ca fiind vadita, atunci cand debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori

2. In cazul insolventei, creantele salariale sunt inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator.

3. In prezent, va puteti adresa ITM-ului si /sau instantei de judecata - Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu, actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.
va sugerez sa dati angajatoruil in judecata pt plata salariilor restante.daca nu intreprindeti niciun demers juridic slabe sperante sa obtineti plata acestor drepturi banesti care vi se cuvin.
Buna seara !
In masura in care nu se respecta clauzele CIM , puteti actiona in instanta angajatorul ... Ar trebui sa aveti o discutie in prealabil cu factorii de decizie , solicitand si in scris explicatii pentru neplata ...Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre insolventa si insolvabilitate cristian A. cristian A. Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Care este diferenta dintre un SRL intrat in insolventa si un SRL intrat in insolvabilitate ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Insolventa firma haiducu haiducu cand se baga o societate in insolventa? (vezi toată discuția)
Insolventa petridean petridean ce presupune mai exact insolventa unei firme?Ce inseamna? (vezi toată discuția)