avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diferenta dintre insolventa si insolvabilitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diferenta dintre insolventa si insolvabilitate

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Care este diferenta dintre un SRL intrat in insolventa si un SRL intrat in insolvabilitate ? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:04, 10 Septembrie 2012
Insolvabilitate- Situatie in care valoarea activelor de care dispune un agent economic este mai mica decat valoarea obligatiilor acestuia fata de terti (creditori, furnizori, buget).

Prin vanzarea tuturor activelor de care dispune, agentul economic nu-si poate stinge toate obligatiile pe care acesta si le-a asumat.

Insolvabilitatea prelungita este cauza care genereaza falimentul.



insolventa-Presupune inexistenta fondurilor banesti pentru achitarea datoriilor comerciale si fiscale ale societatii; stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile: insolventa este prezumata ca fiind vadita atunci cand debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori; insolventa este iminenta atunci cand se dovedeste ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fondurile banesti disponibile la data scadentei; debitorull nu se afla insa in insolvabilitate avand la randul sau de incasat creante sau avand in proprietate bunuri care pot acoperi datoriile neachitate. exemplu: o persoana juridica poate avea un activ mai mare decat pasivul si, deci, nu suntem in prezenla insolvabilitatii, insa, intrucat banca nu dispune de bani pentru achitarea datoriilor sale, se considera, ca aceasta este in insolventa.



Firma dumneavoastra in care din cele 2 ipostaze se afla,ca doar nu ati intrebat asa numai ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
Alex Dedu, Mediator
Va multumesc pentru raspuns! Firma mea se afla in insolvabilitate... datorii la fisc si la un furnizor...De aprox. 2 ani s-a declarat insolvabilitatea si nici activitate pe firma nu exista; fonduri zero,active zero...Ce se poate intampla?
Orice persoana interesata, chiar si dvs. puteti cere intrarea in insolventa in conditiile Legii 85/2006 privind procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa petridean petridean ce presupune mai exact insolventa unei firme?Ce inseamna? (vezi toată discuția)
Vanzare teren NATY_ANCA NATY_ANCA sc x (asociat unic) cumpara un teren, obtinand un credit de la banca. dupa ce plateste integral creditul, asociatul vrea sa-si treaca terenul pe el (persoana ... (vezi toată discuția)
Se poate intra in insolventa nixnix nixnix buna seara poate ca o firma sa intre in insolventa daca mai are un angajat .patronul la care lucrez spune ca nu imi da salariu pt ca oricum va cere ... (vezi toată discuția)