avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare teren
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare teren

sc x (asociat unic) cumpara un teren, obtinand un credit de la banca. dupa ce plateste integral creditul, asociatul vrea sa-si treaca terenul pe el (persoana fizica). cum se poate face aceasta? ca o simpla vanzare dintre o societate comerciala si o persoana fizica? care ar fi cea mai optima solutie?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 11:44, 20 Aprilie 2009
Vanzare-cumparare, este cea mai simpla solutie. Trebuie sa stiti insa ca daca intrati in procedura de insolvabilitate in urmatorii 3 ani de la vanzare, un astfel de act va fi anulat foarte usor, pentru ca se prezuma ca a fost facut in dauna creditorilor societatii.
Multumesc mult pt ajutor, dar ce se intelege prin termenul de insolvabilitate?
Insolventa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor exigibile. Insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 30 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de unul sau mai mulţi creditori. Insolvenţa este iminentă atunci când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile exigibile angajate, cu fondurile băneşti disponibile la data scadenţei.

Falimentul este o procedura de incetare a existentei unei societati comerciale care se aplica comerciantilor care nu mai pot face fata datoriilor lor comerciale, numiti si debitori, cheltuielile aferente procedurii urmand a fi suportate de catre debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre insolventa si insolvabilitate cristian A. cristian A. Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Care este diferenta dintre un SRL intrat in insolventa si un SRL intrat in insolvabilitate ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Insolventa petridean petridean ce presupune mai exact insolventa unei firme?Ce inseamna? (vezi toată discuția)
Se poate intra in insolventa nixnix nixnix buna seara poate ca o firma sa intre in insolventa daca mai are un angajat .patronul la care lucrez spune ca nu imi da salariu pt ca oricum va cere ... (vezi toată discuția)