avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea nr.16/1994 alin.4 arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea nr.16/1994 alin.4 arendare

rog pe cine stie sa ma ajute sa inteleg ce inseamna,multumesc
Cel mai recent răspuns: OMC , utilizator 15:44, 7 Mai 2011
Inseamna ca trebuie sa mai puneti si un articol inaintea aliniatului.....:)
am uitat art.8:">
(4) La incetarea contractului, se poate recunoaste arendasului, prin hotarare judecatoreasca, un drept de retentie cu privire la contrapretentiile sale fata de cealalta parte, izvorate din contract .
Arendasul are un drept de retentie asupra bunurilor arendate pana la plata sumelor datorate de arendator pentru cheltuielile facute in conservarea, imbunatatirea sau intretinerea acelor bunuri...
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
rtek, utilizator
multumesc mult,am un contract de arendare pt. teren agricol dar in contract nu e specificat acest articol,si nu as vrea ca la sfarsitul celor 5 ani sa imi spuna ca a investit cine stie in ce si sa ceara o suma oarecare,dar nu cred.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare arenda chiar cu decesul arendatorului DorinaCet DorinaCet Buna ziua. Eu sunt un arendas care vrea sa ia in arenda un teren pe zece ani , dar nu pentru cultura mare ci pentru arbusti fructiferi. Arendatorul este batran ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract arenda rocs rocs buna ziua. vreau sa inregistrez 2 contracte de arenda la consiliul local unde se afla terenurile iar functionara de acolo nu mi le inregistreaza daca nu e si ... (vezi toată discuția)