avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inregistrare contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inregistrare contract arenda

buna ziua. vreau sa inregistrez 2 contracte de arenda la consiliul local unde se afla terenurile iar functionara de acolo nu mi le inregistreaza daca nu e si proprietarul de fata sau daca nu am procura din partea lui. ce pot sa fac? proprietarul nu mai este in localitate.
Cel mai recent răspuns: rocs , utilizator 22:32, 6 Martie 2013
Dumneavoastra, ca arendas, le puteti duce si inregistra la primarie. Nu e nevoie sa fie prezent si proprietarul. El a semnat deja respectivele contracte.
Uitati articolul 1838 din codul civil
Condiţii de formă
(1) Contractul de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2) Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local.

Citiţi mai mult: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
george-neagu, moderator
exact asta i-am spus respectivei functionared si mi-a zis ca nu stiu legea sa o mai citesc si imi inregistreaza contractul doar daca aduc proprietarul sau daca am procura. ce pot face in acest caz, pentru ca nu vor nicicim sa imi ia contarctul , am fost deja de 2 ori. chiar mi-a spus ca ei au hotarare a consiliului in acest sens :)))#-o
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
rocs, utilizator
Cam ciudat. Puteti sa va adresati prefecturii printr-o sesizare in scris prin care sa specificati cazul. Oare la pus pe arendas sa vina cu toti proprietarii la usa primariei cand depune contractele de arenda pentru inregistrare?
multumesc pentru raspuns. da, asta cere doamna respectiva plus ca dupa dansa contractul de arenda poate fi cu nivel arenda zero, degeaba i-am explicat ca arenda este cu titlu oneros si doar comodatul e gratuit ca dansa m-a trimis sa citesc legea .
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere cãtre primãrie pentru a-mi comunica date despre o moºtenire anetaaneta anetaaneta Cum trebuie sa formulez o cerere la primarie?, cu privire la o mostenire a4 frati care au un loc si pe care au titlu de proprietate ,dar una dintre surori care ... (vezi toată discuția)
Contract arenda TaraTara TaraTara Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa se incheie un contract de arenda in conditiile in care o societate ia in arenda teren de la persoane fizice. ... (vezi toată discuția)
Teren marietka marietka vreau sa stiu ce lege este pentru terenul agricol care se lucreaza comasat pe mica intelegere ,,eu lucrez terenul tau tu lucrezi terenul meu pentru a putea ... (vezi toată discuția)