avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere cãtre primãrie pentru a-mi comunica date ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere cãtre primãrie pentru a-mi comunica date despre o moºtenire

Cum trebuie sa formulez o cerere la primarie?, cu privire la o mostenire a4 frati care au un loc si pe care au titlu de proprietate ,dar una dintre surori care detine actul a dat pamantul in arenda fara acordul celorlalti si beneficiaza de tot.Doresc sa aflu cui a dat in arenda si cum se numeste societatea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:07, 3 August 2013
Contractele de arenda se inregistreaza la fisc (o metodologie actuala gasiti aici
[ link extern ] .

Cf. art 1838 cod civil - Condiţii de formă

(1) Contractul de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.

(2) Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local.

(3) Când bunurile arendate sunt situate în raza teritorială a mai multor consilii locale, câte un exemplar al contractului se depune la fiecare consiliu local în a cărui rază teritorială sunt situate bunurile arendate.

(4) Dispoziţiile în materie de carte funciară rămân aplicabile.

(5) Toate cheltuielile legate de încheierea, înregistrarea şi publicitatea contractului de arendare revin arendaşului.

Cererea o faceti cat mai simplu; va declinati calitatea de proprietar, indicati terenul, si solicitati sa vi se comunice daca in registrul special a fost inregistrat vreun contract de arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare Dannna2002 Dannna2002 Buna ziua, Avem semnat un contract de arendare pentru o livada cu 60 de meri pe rod. In contract nu a fost stabilita suma de bani de dat de catre ... (vezi toată discuția)
Arenda branzovenescu branzovenescu Am o suprafata de pamant pe care as dori sa o arendez pe o perioada lunga de timp (zeci de ani), cu o plata fixa la inceputul arendarii. Ce acte ar trebui ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare - conditii de incheiere a contractului nikescu nikescu Buna ziua, Va rog sa-mi detalii asupra modului cum se face un contract de arendare. Trebuie autentificat notarial? Multumesc! (vezi toată discuția)