avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Arenda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Arenda

Am o suprafata de pamant pe care as dori sa o arendez pe o perioada lunga de timp (zeci de ani), cu o plata fixa la inceputul arendarii. Ce acte ar trebui intocmite pentru a ma asigura ca la sfarsitul acestei perioade pamantul imi este returnat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 11:57, 27 Martie 2013
Codul Civil:
Condiţii de formă

Art. 1.838. - (1) Contractul de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2) Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local.
(3) Când bunurile arendate sunt situate în raza teritorială a mai multor consilii locale, câte un exemplar al contractului se depune la fiecare consiliu local în a cărui rază teritorială sunt situate bunurile arendate.
(4) Dispoziţiile în materie de carte funciară rămân aplicabile.
(5) Toate cheltuielile legate de încheierea, înregistrarea şi publicitatea contractului de arendare revin arendaşului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren marietka marietka vreau sa stiu ce lege este pentru terenul agricol care se lucreaza comasat pe mica intelegere ,,eu lucrez terenul tau tu lucrezi terenul meu pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Cerere cãtre primãrie pentru a-mi comunica date despre o moºtenire anetaaneta anetaaneta Cum trebuie sa formulez o cerere la primarie?, cu privire la o mostenire a4 frati care au un loc si pe care au titlu de proprietate ,dar una dintre surori care ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare - conditii de incheiere a contractului nikescu nikescu Buna ziua, Va rog sa-mi detalii asupra modului cum se face un contract de arendare. Trebuie autentificat notarial? Multumesc! (vezi toată discuția)