elis a scris:
Aceste dispozitii interne introduse de catre angajator sunt contrare prevederilor legii. Fiecare salariat beneficiaza pentru fiecare zi lucrata de un tichet de masa.
In legatura cu neregulile savarsite de catre angajator in ceea ce priveste atribuirea tichetelor de masa , va puteti adresa ITM-ului.
Am gasit o lege despre asta:
Lege nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 5
(1) Angajatorul distribuie salariatilor tichetele de masa, lunar, in ultima decada a fiecarei luni, pentru luna urmatoare.
(2) In conditiile prevazute la alin. (1), angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.
Mai este valabila aceasta lege? La noi la fabrica, tichetele sunt distribuite pentru zilele lucrate din luna anterioara nu pentru luna urmatoare. Daca e valabila legea, atunci cred ca directorul nostru "atotputernic" chiar nu are dreptul sa taie tichetele dupa legile lui interioare si discriminatoare. Si daca tot se tine de legea lui interioara si taie tichetele mele
pentru o absenta nemotivata, ce face cu tichetele mele pentru care am lucrat o luna si am pierdut pentru o singura zi?