avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal

buna ziua,as dori sa stiu si eu cat dureaza comisia de eliberare,dupa ce s-a executat pedeapsa,adica dintr-un an face 8 luni si dupa aceea intra in comisie ,as dori sa stiu cat dureaza?am auzit ca 45 de zile.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 08:10, 8 Mai 2011
Detinutul trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa si apoi poate fi propozabil pentru a intra in comisia de liberari conditionate in vederea discutarii liberarii sale.
Daca comisia din penitenciar admite propunerea de liberare conditionata o trimite spre solutionare instantei competente teritorial pentru a se pronunta asupra admiterii sau respingerii ei
Daca in comisie i se respinge cererea si i se acorda un termen de reiterare(de amanare) , are posibilitatea formularii unei contestatii in instanta , asupra careia aceasta se va pronunta.
In ambele situatii se poate exercita calea de atac in termen de 3 zile , atat pentru apel cat si pentru recurs
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
depinde de fiecare penitenciar si instanta de care apartine.
la unele va fi eliberat dupa 12 zile de la comisie .la altele la 7 zile iar la altele la 45 zile.
de principiu cei in cauza se intereseaza unde este "comisia mai scurta " si isi fac afaceri la o instanta de pe raza acelui loc de detinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
Eliberare lung.raluca lung.raluca BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE: sotul meu in data de 22 decembrie 2011 trebuie sa intre in comisia de eliberare, trebuie sa astepte inca 2 saptamani pana la ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei si eliberare conditionata elena_h elena_h Buna seara, logodnicul meu a avut o condamnare anterioara d 1 an si jumatate cu suspendare din care a executat 4 luni iar acum pentru ca a fost condamnat din ... (vezi toată discuția)