BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE: sotul meu in data de 22 decembrie 2011 trebuie sa intre in comisia de eliberare, trebuie sa astepte inca 2 saptamani pana la pronuntarea eliberarii lui definitiva pt ca si-a terminat pedeapsa? sau se aplica ceva cu ocazia sarbatorilor de iarna? va multumesc
Instanta va decide.
E posibil sa nu fie acasa de anul nou...ci in ianuarie daca totul merge bine pentru el.
Daca se va admite cererea de liberare conditionata probabil ca parchetul va declara recurs si va ramane in continuare in detentie inca o vreme...
Ar fi recomandabil sa ii angajati avocat pentru instanta.
Sotul dvs , va intra in discutia comisiei de liberari conditionate din cadrul locului de detentie , care va formula in urma studierii dosarului sau , o propunere catre instanta de judecata.
Aceasta propunere poate fi de admitere a cererii sau a propunerii comisiei sau de acordare a unui termen de reiterare a cererii de catre detinut , deoarece nu sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru a fi liberat.
Instanta , in urma primirii cererii/ propunerii penitenciarului , va studia referatul comisiei si va dispune una dintre cele doua solutii de mai sus.
Solutia instantei este supusa recursului
Cod penal
andreea_roshkata
buna ziua,as dori sa stiu si eu cat dureaza comisia de eliberare,dupa ce s-a executat pedeapsa,adica dintr-un an face 8 luni si dupa aceea intra in comisie ,as ... (vezi toată discuția)