avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... libererea conditionata - termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

libererea conditionata - termen

Buna seara , sotul meu urmeaza sa se elibereze conditionat , pe 28 iulie cu cat timp ar trebui sa faca cererea pt liberarea conditonata (sau ce pasi ar trebui urmati)
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:53, 27 Iunie 2011
Pai daca este eliberat conditionat pe 28 iulie atunci cererea de eliberare conditionata a fost deja facut si a fost aprobata.
Presupun ca 28 iulie este data in care se implineste termenul.
Dupa aceasta data, va intra in comisie in penitenciar. Pe baza raportului intocmit de penitenciar va putea solicita liberarea conditionata.
cererea se face după ce te asiguri că ai executat fracțiunile de pedeapsă prevăzute de codul penal. dacă soțul dv/stră a calculat corect ca termen, data de 28 iulie, cererea trebuie promovată astfel încât să se asigure că la primul termen de judecată instanța constată indeplinite toate condițiile liberării condiționate. cred că cu două săptămâni înainte de data de 28.iulie ar fi ok.
Dar nu ar fi un risc sa faca cererea cu 2 saptamani inainte avand in vedere ca judecatori intra in vacanta si nu o sa mai fie asa multe procese?
nu riscam sa ne dea termen mult mai devreme si sa nu intram in comisie pana atunci?
cred că ar trebui să se intereseze cam ce termene stabilește instanța de executare competentă. termenele de obicei diferă în funcție de cât de multe dosare are instanța respectivă. dacă are un număr relativ mare de dosare, nu cred că vă va da un termen mai scurt de o lună și cred că veți avea timp și pentru comisie.

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata mondypink mondypink buna,imi poate spune cineva unde pot vedea cand s-a stabilit data de eliberare conditionata pentru un detinut? Multumesc (vezi toată discuția)
Calculare termen recurs din momentul comunicari adrianmangulea adrianmangulea buna seara am o rugaminte daca m-a poate lamuri cineva.Pe data de 17 decembrie am avut termen la judecatorie pentru cerere de eliberare conditionata,instanta a ... (vezi toată discuția)
Cerere eliberare conditionata - termenul la care se poate cere mayra2013 mayra2013 buna ziua.tatal meu a fost condamnat pt furt calf la 1an si6 luni.a executat 1an si a fost eliberat.pe timpul detentie ia venit un alt dosar pt furt calf facut ... (vezi toată discuția)