avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit persoana fizica venit obinut din chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit persoana fizica venit obinut din chirii

Pentru 2011 impozitul obtinut din chirii, datorat de o persoana fizica este de 16% din total venituri incasate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 11:51, 7 Mai 2011
Daca aveti un singur contract de inchiriere si ati optat pentru cote forfetare atunci veti achita 16%din venitul brut minus 25%.Suma rezultata se achita in 4 transe trimestriale(plati anticipate)
Multumesc pentru raspuns. In cazul in care sunt mai multe contracte de inchiriere?
Consultati OANAF 2333/2007
sabrer_2006 a scris:

Multumesc pentru raspuns. In cazul in care sunt mai multe contracte de inchiriere?

Daca sunt mai mult de 5 contracte de inchiriere, incepand cu anul fiscal urmator venitul obtinut se considera a fi obtinut din activitati independente si se supune regulilor privind veniturile obtinute din activitati independente (contabilitate in partida simpla, registre obligatorii etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare, contributii, obligatii declarative, oug 58/2010 si hg 791/2010 pentru veniturile din mai mult de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere Alexandru Suteu Alexandru Suteu Referitor la calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati indpendente pentru mai mult de 5 contracte inchiriere/subinchirire ... (OANAF ... (vezi toată discuția)
Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)