avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire fara legea 18, dar luata de altii si data ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire fara legea 18, dar luata de altii si data partial inapoi dar locul este folosit de noi dar nu cu acte

Buna ziua, tatal meu a primit o mostenire dar care nu face parte din lega 18 pentru ca asa i-au dat cei de la primarie si nu este trecuta in adeverinta. In acelasi timp un doma care era in comisie a luat abuziv numarul de CF si s-a intabulat pe o parte din teren. El a recunoascut ca a facut un fals in declaratii si ne-a dat terenul inapoi prin proces dar pe terenul cu suprafata mica pe care se intabulase el. Srabunicul nu a fost memvru CAP si a primit terenul fiind veteren de razboi. Intre timp alti oameni , din comisiea orasaneasca au vrut sa se puna pe terenul respectiv, care nu apartine statului pe motiv ca au teren acolo, dar de fapt acel teren pe care il revendicau a fost dat si primit despagubiri unei societati confirm unei legi. Acest teren e liber si momentan platim impozit, iar expertiza judicaira arata clar ca acel teren apartine numarului top pe care tatal meu il mosteneste. Problema este ca tatal meu a vandul o bucata din acel teren si acesta s-a divizat , acum nemaifiind doar nr top respectiv ci pe per 1 si per2. Puteti sa ma ajutati cu niste articole de lege care ar putea sa ma ajute a intra in posesia cestui teren va rog frumos. Noi platim impozit si il folosim, il lucram deci suntem in posesia lui, dar nu si pe acte, motiv pentru care suntem in proces cu cei care lucreaza la primarie si sustin ca au teren acolo dar nu au acte si nu le-au aratat niciodata in proces. Contradictia este ca acest teren nu face parte di legea 18, strabunicul nefiind in cooperativa niciodata si nici nu a apartinut niciodata nici unei cooperative si a fost folosit abuziv de o sociatate care si-a retras gardul dupa terenul pe care nu avea acte, lasandu-l liber, ca pe un teren privat ce era. Doar ca Cei din comisie afland la timp ca a fost lasat liber printr-un proces fals de uzucapiune au luat nr. de CF si o parte din teren. Acum noi am reusit sa il luam in posesie dar nu sa avem acte pe el desi toate expertizele judiciare dovesesc faptul ca este terenul mostenit. VA rog frumosa daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti niste legi ce ar putea sa ma ajute. Cu respect Fiica celui in cauza Alina Balascau

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire sau anulare uzucapiune ? muraruelena muraruelena - am o hotarare de reconstituire a dreptului de proprietate al meu asupra terenului autorilor mei ( teren intravilan ). - este vorba despre un teren ... (vezi toată discuția)
La revedere teren intravilan ! dat pe legea 18/1991 cornaca cornaca Un membru cooperator la data intrari in vigoare a legea 18/1991 avea curtea lui cu terenul afarent casei- Langa curtea lui detinea un alt teren ,,loc ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu / teren intabulat ! bukinst bukinst Printr-o hotarare judecatoreasca comisia de aplicare a legii 18 a fost obligata sa ma puna in posesie pe un amplasament de 10 ha. Am intocmit documentatia ... (vezi toată discuția)