avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La revedere teren intravilan ! dat pe legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La revedere teren intravilan ! dat pe legea 18/1991

Un membru cooperator la data intrari in vigoare a legea 18/1991 avea curtea lui cu terenul afarent casei- Langa curtea lui detinea un alt teren ,,loc ajutator,, primit de la CAP. Acel teren primit era despartit de curtea membrului CAP cooperator de un gard.Era un teren imprejmuit de 2500 mp. Acest teren pe care cooperatorul il primise ca loc ajutator de la CAP. Apartinea unei alte persoane care il cumparase cu Act de vanzare -cumparare in anul 1954. La data araparitiei legii 18/1991 Proprietara era decadata din 1893 - dar avea mostenitori un fiu. Fiul a incercat sa isi reconstituie dreptul de proprietate si initial a fost pus in posesie cu o adeverinata din partea primariei cu schita facuta de membri comisiei tot in regula . Cooperatorul care la data intrarii in vigoare a legii 18/1991 detinea lucra acest teren ca loc ajutator dat de fostul CAP. a facut si el demersuri si a obtinut TITLU DE PROPRIETATE pe acest teren. Mostenitorului detinator de de act ,Vanzare - cumparare a ramas cu buza umflata... Desii au trecut 10 ani nu a primit nimic de la primaria respectiva Nici alt teren si nici in compensatie. Se mai poate face ceva. Cum sa putut initial sa fie pus in posesie mostenitorul si dupa nu a mai beneficiat de nimic ?
Multumim tuturor

Alte discuții în legătură

Lege nr.18 din 19 februarie 1991 legea fondului funciar-interpretare art. 23. - (1) cornaca cornaca Cum se interpreteaza acest articol de lege ? Mai precis ? Art. 23. - (1) Sunt şi rămân în proprietatea privată a cooperatorilor sau, după caz, a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la d.n.a. -politie-anrp. legea nr.18/1991 art. 23. cornaca cornaca Reclamatii la D.N.A-Politie- Anrp Ex de caz: Un teren de 2500 mp situat in intravilanul unei comune figura ca Lot in folosinta dat de C.A.P. unui ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)