avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotararea de divort in Anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotararea de divort in Anglia

Buna ziua! Ma numesc Laura.Acum 1 saptamana am primit hotararea de divort-eu casatorindu-ma aici in Anglia si tot aici am rezolvat cu divortul. As vrea sa calatoresc cu fetita mea,care este trecuta in pasaportul meu romanesc...Deja am trimis divortul la un traducator autorizat din Londra- il va traduce,va pune Apostila si-l va legaliza.
Pe hotararea de divort scrie clar ca este final si absolut...dar nu specifica nimic de custodie. Nu este ca in Romania.
In afara de a avea cu mine tot timpul cand voi calatori divortul tradus,apostilat si legalizat...ce altceva imi mai trebuie?
Si trebuie divortul transcris si in tara?
Mii de multumiri!!!
Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 24 Iunie 2010
Unde s-a incheiat casatoria?
Potrivit art.3 din Regulamnetul nr.2201/2003 :
(1) Sunt competente sa hotarasca in problemele privind divortul, separarea de drept si anularea casatoriei instantele judecatoresti din statul membru:
(a) pe teritoriul caruia se afla:
- resedinta obisnuita a sotilor sau
- ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
- resedinta obisnuita a paratului sau
- in caz de cerere comuna, resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau
- resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an imediat inaintea introducerii cererii sau - resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin sase luni imediat inaintea introducerii cererii si in cazul in care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv, fie, in cazul Regatului Unit si al Irlandei, are "domiciliul" in acel loc;
(b) de cetatenie a celor doi soti sau, in cazul Regatului Unit si al Irlandei, statul "domiciliului" comun.
(2) In sensul prezentului regulament, termenul "domiciliu" se interpreteaza in sensul sistemelor de drept ale Regatului Unit si Irlandei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare.. anescumaria anescumaria Buna ziua, azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)
Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Despre partaj si iesire minor din tara mariamagdalena mariamagdalena Buna ziua! As dori de la cei avizati doua raspunsuri: - in cazul unui divort fara copii, partenerul ce are in proprietate un imobil dobindit inaintea ... (vezi toată discuția)