avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire asiguratorie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire asiguratorie

Impotriva masurii porpririi asiguratorii dispusa de administratia finantelor publice ce se poate face, ce cale de atac exista? Multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Searchph , utilizator 20:20, 13 Mai 2011
Poprirea este o masura asiguratorie
.Poate fi facuta o contestatie la executare, cerand , totodata, anularea popririi , cat si suspendarea executarii silite.

Contestatia la executare este o cale de atac speciala, pentru înlaturarea unor acte procesuale îndeplinite în mod nelegal de organele de executare, care nu trebuie confundatã cu contestatia în anulare, o cale extraordinarã de atac- care este mijolcul procedural prin intermediul cãreia se poate obtine anularea unei hotãrâri irevocabile putând fi exercitata de catre una din parti sau printr-o actiune civila particulara, în cazul promovarii de catre o terta persoana care vizeaza masurile de executare silita.

Astfel, contestatia la executare poate viza fie clarificarea întelesului, întinderii sau aplicarea titlului executoriu (în cazurile în care nu s-a utilizat procedura prevãzutã de dispozitiile art. 2811 din Codul de procedurã civilã, fie desfiintarea actelor de executare nelegale, fie obligarea organului de executare la îndeplinirea actului în conditiile prevãzute de lege.
O astfel de contestatie se promoveaza atunci când titlul nu este suficient de clar, iar pentru a putea fi pus în executare este necesara clarificarea, interpretarea ori explicarea lui.

În toate cazurile în care executarea silitã este pusã sub controlul instantei judecãtoresti, control ce vizeazã atât interesul creditorului, cât si pe cel al debitorului, persoanele interesate pot folosi aceastã cale prevãzutã de dispozitiile art. 399-404 din Codul de procedurã civilã.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Aceasta cale de atac o are atat debitorul cat si tertul poprit? :-/ :hm:
Va prezint urmatoarea speta.In luna sept 2010 am semnat un contract cu o firma pentru lucrari de constructie, pana in luna decembrie s-au emis facturi de catre firma noastra si s-au si achitat.in totalitate.In luna decembrie cealalta firma contractanta a efectuat o lucrare pentru noi care s-a facturat in aceeasi luna. Efectuand lucrari suplimentare in continuare la primul contract am convenit ca pretul acestora sa se compenseze cu factura factura emisa de catre firma respectiva in decembrie. Intre timp la respectiva firma s-a desfasurat un control al Anaf-ului si i s-a instituit poprire asiguratorie pe o suma pe care firma respectiva nu ar avea cum sa o plateasca. La sfarsitul controlului firma noastra apare ca are sa plateasca catre respectiva firma factura din luna decembrie deoarece noi inca nu facturasem lucrarile care compensau acea factura. La randul nostru am primit instiintare ca se va infiinta poprirea asiguratorie asupra noastra pentru suma din factura pe care firma respectiva a facturat-o in luna decembrie. Mentionez ca firma noastra a facturat serviciile care urmau sa compenseze respectiva factura dupa incheierea controlului neavand cunostinta de acesta. Cum putem solutiona aceasta situatie?
aveti calitatea de tert poprit doar atunci cand datorati sue de bani debitorului. in cazul in care nu datorati sume de bani debitorului veti instiinta creditorul si organul de executare despre faptul ca nu datorati nicio suma de bani debitorului si eventual va expuneti motivele din care rezulta fara niciun dubiu acest lucru.
este mai greu daca ati facut compensarea dupa ce ati primit adresa de poprire de la anaf fiindca atunci se poate interpreta sitatia in alt fel.
in cazul in care compensarea ati facut-o inainte ca dvs sa primiti adresa de poprire de la tertul poprit situatia este cat se poate de clara. nu puteti fi tert poprit deoarece nu mai datorati sume de bani debitorului anaf.
nu va priveste controlul anaf-ului pentru ca nu dvs ati fost controlati.
pentru a evita eventuale masuri abuzive sfatul meu este sa contactati din timp un avocat bun, specialist in asemenea probleme.
tara noastra este plina de abuzuri insa daca se aplica legea te poti apara relativ usor de ele.
La momentul controlului firma noastra apare cu debit la firma controlata, insa noi aveam un contract in derulare si inca nu-i facturasem suma care urma sa compenseze debitul. Factura este emisa de noi dupa incheierea controlului.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Searchph, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprirea asiguratorie Searchph Searchph Va prezint urmatoarea speta.In luna sept 2010 am semnat un contract cu o firma pentru lucrari de constructie, pana in luna decembrie s-au emis facturi de ... (vezi toată discuția)
Poprire asiguratorie anna2000 anna2000 buna ziua, datorii reciproce. emit ordin de compensare insa debitorul meu nu opereaza in contabilitate compensarea. anaf incepe executarea silita impotriva ... (vezi toată discuția)
Tert poprit in baza art 149 cod pr. fiscala rodica74 rodica74 Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Administratia Finantelor Publice o adresa de infiintare a popririi , prin care, in baza art.149 din ... (vezi toată discuția)