avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CALCUL PENSIE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CALCUL PENSIE

BUNA ZIUA , NELAMURIREA MEA ESTE :DACA SUNT AGAJAT LA O SOCIETATE DIN ANUL 2002 CU CTR DE MUNCA CU NORMA INTREAGA(, IAR INCEPAND CU ANUL 2009 ,DATORITA CONDITIILOR ECONOMICE , NORMA DE LUCRU A FOST REDUSA DE LA 8 ORE LA 4 ORE, URMAND CA PE ANUL 2011 NORMA SA FIE REDUSA LA 2 ORE , CUM MA INFLUENTEAZA ACESTE ASPECTE PE MINE , VIITORUL PENSIONAR( STAGIU DE COTIZARE , ANII DE VECHIME IN RAPORT CU NORMA DE LUCRU)?
P.S. SOMAJUL ESTE CALCULAT CA SI VECHIME??????
MULTUMESC ANTICIPAT .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 8 Mai 2011
normal ca afecteaza. Si mai stai pentru 2 ore? cauta de lucru in alta parte.
1. Stagiul de cotizare la pensie nu va este afectat. El este acelasi fie ca lucrati 8 ore pe zi sau mai mult sau mai putin. va este afectat punctul de pensie deoarece salariul este mai mic deci si contributia la pensie.
2. Daca aveti posibilitate puteti sa incheiati contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru a va completa valoarea contributiei lunare.
3. Perioada de somaj indemnizat este considerata perioada de cotizare la pensie.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cu fractiune de norma marimalutan marimalutan Buna! As dori sa stiu care ar fi dezavantajele pentru mine daca m-as angaja cu fractiune de norma de 2 ore pe zi cu un salariu de 1000 pe luna? Ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore afecteaza vechimea in munca? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii Nefertary Nefertary Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa ce am semnat un contract de munca pe durata nedeterminata de 8 ore si am lucrat cu acest program 8 luni, seful imi ... (vezi toată discuția)