pt o societate cu obiect de activitate optica mobila cum ar fi mai indicat sa se faca inregistrarile :ca pt.vanzare cu amanuntul sau ca pt.vanzare en-gross ?
vanzarea se face catre pers.fizice,incasarea in baza bonului fiscal,preturile difera functie de rama si lentile si mai intervine si montajul care este efectuat de o firma colaboratoare si care este marcat separat pe bonul fiscal.
ma puteti ajuta cu un sfat ?
multumesc
chiar daca e vanzare catre p.f.,pretul poate fi cel din nir,dar poate fisi cel negociat,functie de cantitate sau mai stiu eu ce alte criterii. tot la comert cu amanuntul m-am gandit si eu,dar ma incurca putin faptul ca se inregistreaza in bonul fiscal si manopera montaj,cu toate ca soc.nu efectueaza montajul,ci apeleaza la o alta soc pt.acesta. oricum,va multumesc pt timpul acordat
Pai sa inteleg ca de fapt firma comercializeaza rame si lentile pentru care se completeaza nir iar pretul de vanzare trebuie sa fie cel din nir. Pe bon trebuie sa apara clar acest pret. In cazul exemplului dat de dumneavoastra eu nu cred ca se pune problema sa vindeti en-gros rame si lentile. Cine ar cumpara de exemplu mai multe lentile la fel si pentru ce? Faptul ca , de exemplu, cineva achizitioneaza ochelari de aproape si de distanta , deci 2 bucati, nu inseamna ca cumpara en-gros.
Legat de faptul ca pe bon apare si contravaloarea manoperei de montare lentile chiar daca operatiile le face alta firma, dumneavoastra le inregistrati aceste sume separat, la alta categorie de venit fata de venitul din vanzare marfa pentru ca automat va va apare si o cheltuiala pe care cred ca firma o face catre cealalta firma care face montarea lentilelor.
va multumesc pt sprijin.asa am gandit si eu,dar m-a incurcat faptul ca administratorul societatii mi-a spus ca vanzarea se face la pret negociat cu clientul,nu la un pret fix/produs,adica cel inscris in nir. o seara cat mai frumoasa