avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REPARATII LA CLADIRI AL CAROR SPATIU ESTE UTILIZAT ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REPARATII LA CLADIRI AL CAROR SPATIU ESTE UTILIZAT PRIN CONTRACT DE CONCESIUNE

Sint medic de familie intr-o localitate rurala si imi desfasor activitatea,alaturi de inca doi medici de familie si un stomatolog ,intr-o cladire construita pentru a fi dispensar medical in anii '70 prin munca localnicilor("patriotica"sau"voluntara"),asa ca acum este proprietatea primariei.Avem fiecare medic contract de concesiune,pentru suprafata utilizata exclusiv,si mentionate separat suprafetele utilizate in comun.Am fost informati ca trebuie sa platim cheltuielile de intretinere ale cladirii,dar eu am considerat ca este cazul reparatiilor curente la instalatia sanitara, de incalzire ,zugravit interior,si altele de acest gen.Acum acoperisul cladirii s-a deteriorat si permite apei pluviale sa se infiltreze in plafon si pereti.Intrebarea mea este urmatoarea:cine trebuie sa plateasca aceasta reparatie pe care eu o consider ca tine de un element de structura,proprietarul cladirii ,sau noi ,cei care utilizam spatiul interior prin contract de concesiune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
cohnsorinraul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 20:55, 8 Mai 2011
Puteti solicita proprietarului efectuarea acestor reparatii ... doar ca, la momentul asta, daca nu au fost cuprinse in lista de investitii pentru anul asta va dura ceva timp solutionarea cererii.
Pe de alta parte, aveti posibilitatea de a solicita Consiliului Local respectiv sa va aprobe efectuarea reparatiilor, in baza unui deviz de lucrari, urmand sa vi se deduca aceste investitii din redeventa de plata (asta si in functie de clauzele din contractul dumneavoastra si, repet, numai cu aprobarea prealabila a proprietarului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii apartament ultimul etaj StRotaru StRotaru As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirea ads-ului katap katap Sunt medic veterinar de libera practica iar sediul cabinetului este in dispensarul sanitar veterinar, o cladire ce apartine Agentiei Domeniilor Statului , ... (vezi toată discuția)
Probleme cu seful scarii si asociatia de locatari tatu-bianca tatu-bianca buna ziua!am si eu o problema si as dori daca se poate sa mi spuneti unde trebuie sa ma duc pentru a o rezolva. eu stau cu mama mea intr un apartament la ... (vezi toată discuția)