avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii apartament ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii apartament ultimul etaj

As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza infiltratiilor de apa de pe terasa blocului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 21:21, 22 Octombrie 2016
Reparatiile la terasa blocului se platesc de catre toti locatarii de pe scara sau din bloc, in functie de lucrarile efectuate.
Intrebarea era daca asociatia, pe langa reparatia terasei trebuie sa plateasca si reparatiile din apartamentele de la ultimul etaj, afectate?
Reparatiile interioare, din apartament si le plateste fiecare locatar/ proprietar.
in mod normal si logic,reparatiile interioare provocate de infiltratiile pluviale prin terasa defecta si nereparata, cad in sarcina asociatiei,pentru ca deteriorarile interioare sunt consecinta neintretinerii terasei;
problema este ca daca asociatia refuza,chestiunea se rezolva doar prin instanta(obligatia de a face);
daca din neglijenta mea,inund locatarul de la etajul de dedesubt,nu-i normal sa-i zugravesc apartamentul?
Sfatul meu , o petitie catre presedinte cu numar de inregistrare in care aratati ce ati patit in urama degradarii terasei si ca nu este din cauza D-voastra , faceti si fotagrafii , asteptati raspunsul , daca este nu ori actionati in judecata care dureaza cam multisor si sa aveti un avocat f.bun .
Aveti grija ca daca executati lucrarea pe cont propriu , deci trebuie sa anuntati asociatia in acea petitie , lucrarea v a fi cu o firma unde sa aveti factura , documente .
In ceia ce priveste faptul ca daca se intampla sa inundati si D-voastra vecinul , aveti 2 variante :
1. sa executati lucrarea
2. ii spune ti , vecine si eu am avut probleme si nu m a ajutat nimeni si atunci si el are tot 2 posibilitati : ori isi face lucrarea pe cont propriu , ori merge in instanta unde este foarte greu .
Ar mai fi o varianta cu asigurarea facultativa , aceasta este valabila numai in cazul cand inundati ( ca la masina ) D-voastra pe cineva .Pentru ca locuind la etaj superior ( ultimul ) asigurarea nu cuprinde reparatia in apartamentul in care locuiti , aceasta cuprinde orice doriti numai terasa nu , adica va ploua sau aveti infiltratii din cauza acesteia .

Alte discuții în legătură

Expertiza spatiu impropriu pentru locuit datorita nerepararii terasei blocului alexberi alexberi As vrea sa stiu de unde pot obtine o expertiza care spune daca un spatiu a devenit impropriu pentru locuit? De 2 ani detin un apartament la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta 33tina 33tina Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil,iar de ceva timp a inceput sa-mi ploua in casa.Apartamentul este ipotecat,deci si asigurat ,dar la valoarea de la data ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)