avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta

Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil,iar de ceva timp a inceput sa-mi ploua in casa.Apartamentul este ipotecat,deci si asigurat ,dar la valoarea de la data incheierii contractului de credit(1998):(.
Am facut o sesizare la firma de asigurare,dar nu s-a rezolvat nimic.As dori sa stiu ce obtiuni am?:(
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:08, 23 Ianuarie 2010
Trebuie citite cu mare atentie clauzele contractuale, insa, de regula, infiltratiile nu sunt riscuri asigurate, doar ploaia toerentiala, spargeri de conducte si inundatiile provocate din vina persoanelor care locuiesc intr-un apartament vecin.
In cazul in care, datorita uzurii terasei blocului, incepe sa ploua in interiorul apartementelor de la ultimul etaj, reparatia revine asociatiei de proprietari, cunoscut fiind faptul ca terasa face parte din categoria bunurilor incluse in coproprietatea fortata a respectivei cladiri.
Dupa cum v-a recomandat d-na avocat, cititi nu numai clauzele (care reprezinta exceptii de la conditiile generale de asigurare) ci in special conditiile generale de asigurare, unde la capitolul excluderi, veti constata ca inundatiile din infiltratii nu sunt cuprinse.Motivul este ca acestea se datoreaza lipsei de intretinere sau reparatiilor deficitare ale acoperisului.In general, in asigurare sunt cuprinse evenimente care sunt posibile dar nu si previzibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitarea de plata in vederea izolatiei teraselor de la penthouse mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatorele informatii. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc nou construit in 2009. Blocul este prevazut cu 8 ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc davideanui davideanui Sunt proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al unui imobil din Bucuresti. In timput iernii foarte grele a anului 2011, terasa a cedat si in ... (vezi toată discuția)
Reparatii apartament ultimul etaj StRotaru StRotaru As vrea sa stiu daca proprietarul unui apartament de la ultimul etaj poate pretinde ca asociatia sa plateasca reparatiile la plafonul deteriorat din cauza ... (vezi toată discuția)