Locuiesc la ultimul etaj al unui imobil,iar de ceva timp a inceput sa-mi ploua in casa.Apartamentul este ipotecat,deci si asigurat ,dar la valoarea de la data incheierii contractului de credit(1998):(.
Am facut o sesizare la firma de asigurare,dar nu s-a rezolvat nimic.As dori sa stiu ce obtiuni am?:(
Trebuie citite cu mare atentie clauzele contractuale, insa, de regula, infiltratiile nu sunt riscuri asigurate, doar ploaia toerentiala, spargeri de conducte si inundatiile provocate din vina persoanelor care locuiesc intr-un apartament vecin.
In cazul in care, datorita uzurii terasei blocului, incepe sa ploua in interiorul apartementelor de la ultimul etaj, reparatia revine asociatiei de proprietari, cunoscut fiind faptul ca terasa face parte din categoria bunurilor incluse in coproprietatea fortata a respectivei cladiri.
Dupa cum v-a recomandat d-na avocat, cititi nu numai clauzele (care reprezinta exceptii de la conditiile generale de asigurare) ci in special conditiile generale de asigurare, unde la capitolul excluderi, veti constata ca inundatiile din infiltratii nu sunt cuprinse.Motivul este ca acestea se datoreaza lipsei de intretinere sau reparatiilor deficitare ale acoperisului.In general, in asigurare sunt cuprinse evenimente care sunt posibile dar nu si previzibile.