avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de CCC2 daca sunt in somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de CCC2 daca sunt in somaj?

Am revenit din ccc1 in sase ianuarie 2011 la vechiul loc de munca, mi sa facut o decizie de reincepere cu data de sase ian si in aceiasi zi mi sa facut si decizie de trimitere in somaj din initiativa angajatorului ,desfintadu-mi postul ca urmare a dificultatilor economice,intre timp ma aflu in somaj de patru luni si insarcinata in sapte saptamani,intebarea mea este daca pot beneficia ccc2 si care sunt conditiile ce trebuie sa fac? doresc sa ma angajez pana pe sase iulie cad imi expira somajul[am doar sase luni somaj]poate ma ajuta mai mult daca sunt angajata?va rog sa ma ajutati. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:07, 7 Mai 2011
Nu vreau sa te induc in eroare ,dar am o cunostinta in Vaslui care are 8 luni de sarcina ,nu a lucrat dar a beneficiat de somaj si din cand in cand se interneaza in spital pentru a putea beneficia de ccc2.Cel putin asa povesteste ea.Sper sa fie asa
1. Perioadele in care ati fost in CCC1 si in somaj indemnizat sunt luate in calcul pentru CCC2. La fel si concediul de maternitate.
2. Trebuie ca dupa terminarea perioadei de somaj sa gasiti o modalitate de a obtine venituri profesionale impozabile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2.
3. Daca in timp ce sunteti in somaj va angajati cu CIM pe perioada determinata se suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CIM.
4. La fel se intampla si daca intrati in concediu medical. Se mai prelungeste astfel perioada de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia la a doua nastere cu cim determinat Anomissimona Anomissimona Buna ziua, In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil lacatussanda lacatussanda Buna ziua am o prietena care a ramas insarcinata din nou in perioada de crestere a copilului, perioada ce se inchee in luna august dar ea la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Am pierdut concediul de cresterea copil 2 ionelapetria ionelapetria pot sa-mi platesc singura cotizatiile pe data de 11 sept mi s-a incetat ccc1 si nu am reluat suspendarea din vina mea ,sunt gravida in 26 sapt sotul meu este ... (vezi toată discuția)