avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala activa

Buna ziua. As vrea sa va prezint o situatie si as dori sa imi spuneti daca reclamantul are calitate procesuala activa
In anul 2006 am construit un garaj insa proiectia acoperisului incalca 30 cm proprietatea vecinului. Vecinul meu nu a spus nimic , parea ca nici nu-l intereseaza. In anul 2007 vecinul meu a vandut proprietatea. In anul 2010 noul proprietar m-a dat in judecata si imi cere sa tai streasina garajului. Mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare noul vecin nu a emis nici o pretentie referitoare la streasina garajului. In conditiile prezentate pot sa ma apar spunand ca am avut acordul tacit al vechiului vecin si ca noul vecin nu are calitate procesuala activa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:08, 9 Mai 2011
Eu zic ca are calitate procesuala activa ... este proprietarul terenului, este afectat si se considera lezat in dreptul sau de acoperisul garajului si probabil de apa care se scurge pe proprietatea sasi in acelasi timp justifica un interes, in sensul ca urmareste ca aceasta lezare sa inceteze.
Exista un burlan care asigura scurgerea. Daca il considera ca-l afecteaza de ce nu a ridicat unele obiectii referitoare la streasina, adica a stiut ce a cumparat .Mai mult eu consider ca vechii proprietari au fost de acord fiinda nu au ripostat in nici un fel.
VA MULTUMESC
Noul proprietar are calitate procesuala activa, In procesul sau se va efectua o expertiza carte va stabili daca scurgerea se face corect sau nu . Nimeni nu are voie sa incalce drepturile vecinului sau. Daca fostul proprietar a acceptat nu inseamna ca si acest proprietar e obligat sa accepte .
Noul proprietar are calitate procesuala activa ca tert afectat de scurgerea apelor pluviale pe terenul lui.
Cu vechiul proprietar, aveti ceva scris, ca va da voie sa aveti acest burlan prin care sa se scurga apa la respectivul vecin?In cazul in care nu aveti asa ceva, nici judecatorul nu poate prezuma ca a existat o asemenea intelegere-fiind vorba de aplicarea legii-art.615 cod civil-tot proprietarul este datpr a-si face streasina casei sale astfel incat apa din ploi sa se scurga pe terenul sau sau pe ulite iar nu pe locul vecinului sau..
Fara a cunoaste legile, din punct de vedere moral, cum vi s-ar parea situatia inversa?(adica apa de la vecin sa se scurga pe terenul d-voastra).Cum s-ar spune-vrem egalitate, dar nu intre catei!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)
Apa care se scurge de pe cladirea vecina imi distruge garajul, ce pot sa fac? catalina maria ionescu catalina maria ionescu Primaria Dej a construit un amplasament pentru containerele de gunoi, cu acoperis, exact langa garajul meu. Problema e ca toata apa de ploaie se scurge pe ... (vezi toată discuția)
Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)