avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori pt divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori pt divort

am rugamintea sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa am martor intr-un proces de divort cu care sotia nu este de acord.
Nu gasesc pe nimeni care sa vrea.
Aveti cunostinta de vreun caz in care s-a pronuntat divortul fara martori?
Adica daca la incheierea casatoriei am spus DA, acum de ce nu pot spune GATA??!!
Este prevazut undeva ca proba cu martori este obligatorie in toate cazurile?
Mentionez ca nu avem copii minori (au 25 si 29 de ani!!!!!)
Pot fi adusi martorii citati daca nu vor?
Si in cazul acesta este posibil sa depuna marturie potrivnica mie.
SI atunci probabil ca se desface casatoria din vina mea.
Ce implicatii poate avea acest lucru asupra unui eventual partaj sau altceva?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:46, 9 Mai 2011
Puteti sa-i cereti judecatorului sa suspende procesul pentru a va solutiona divortul pe calea medierii. Aici nu mai aveti nevoie de martori, de alte termene, mai mult puteti sa va duceti si cu partajul gata facut intre d-voastra si sotie. Impreuna cu sotia va prezentati la un mediator unde stabiliti toate detaliile legate de divort si partaj, apoi incheiati un Acord de mediere pe care-l prezentati instantei si aceasta va da o sentinta in conformitate cu intelegere dintre d-voastra si sotie.
Mai mult solutionarea conflictelor pe calea medierii va aduce si taxele de timbru inapoi in tot sau in parte.
Puteti beneficia de o sedinta de Informare gratuita facuta in conformitate cu prevederile legale de orice mediator autorizat in cond. legii 192/2006 din Tabloul Mediatorilor. Asa veti putea scurta la maximum termenul din instanta. Dupa informare puteti alege in cunostiinta de cauza pe ce cale sa mergeti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
daca sotia nu este de acord cu divortul, aveti nevoie de martori. poate fi cineva din familie, vecin, coleg, oricine in afara de copiii dvs, va poate fi martor la divort.
chiar daca s-ar desface casatoria din vina dvs, nu va afecteaza la partaj
nu are imp din vina cui,nu va afecteaza
Rudele pana la gradul al treilea , inclus , pot depune o declaratie in acest proces.Nu va fi pusa in discutie incredintarea , data fiind varsta copiilor dumneavoastra.

Descendentii nu pot avea calitatea de martori.
Daca dv ati depus cererea de divort, iar martorii depun marturie potrivnica dv, cererea va fi respinsa. Nu se poate desface casatoria din vina reclamantului. Va trebui ori sa ajungeti la o intelegere cu sotia sa divortati prin acord, ori din depozitiile martorilor sa reiasa culpa exclusiva a sotiei sau culpa ambilor soti in destramarea relatililor de familie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- dovezi divort simplis simplis Sunt sigur ca are pe altcineva in strainatate unde lucreaza .Am inregistrari ambientale ale convorbirilor telefonice ale ei cu alte colege din care reiese ca ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)