avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuz de a mi da actele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuz de a mi da actele

fosta mea soacra ,refuza sa mi dea certificatul de deces si de casatorie,al sotului meu!eu am nevoie de ele,si la angajare,la dezbatarea unor succesiuni,,,le as vrea pe cele originale!care e procedura legala sa le obtin?,am discutat cu ea si a zis ca nici nu se gandeste sa mi le dea!(nu vreau duplicate)
;)
Cel mai recent răspuns: liviu25 , utilizator 13:40, 8 Mai 2011
O dati in judecata.. puteti face asta mai ales daca cu sotul dvs decedat ati avut copii..daca nu aur ezultat copii din casatoria dvs cu sotul decedat atunci dvs cu soacra veniti la mostenire si are in aceeasi masura cu dvs dreptul la actele sotului.. dar nu inteleg cu ce va deranjeaza faptul ca va folositi de duplicate? va place sa va contrati cu soacra?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Petre Enache, Avocat
Mergeti la Starea civila si solicitati eliberarea duplicatelor, au aceeasi valoare ca si originalele, in plus scurtati disputa cu soacra.
scoateti duplicat dupa ele.
au aceeasi valoare ca cele care sunt la soacra!
multumesc mult
,(luminita)
nu mi place sa am dispute cu nimeni,dar nici nu mi se pare normal sa retin acte ca asa am eu chef,,din rautate sau stiu eu ce motiv tampit,,nu e corect si nu vad de ce as respecta asta,mai bine o dau in judecata,sa se mai aplice si legea in tara asta

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de casatorie Dana Ternauciuc Dana Ternauciuc Buna soacra mea are nevoie de duplicat la certificatul de casatorie deoarece acum 35 de ani a divortat si sotul a luat originalul in prezent fostul sot este ... (vezi toată discuția)
Certificate originale, recuperare Elena Lidiana Elena Lidiana ce pot face in situatia in care sotul nu imi da certificatul de casatorie in original si nici mama certificatul de nastere sa imi pot face buletinul. precizez ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere legalizat primavera1234 primavera1234 Se poate obtine o copie legalizata a certificatului de nastere al minorului dupa copia acestuia aflata la dosarul pentru incredintare? (vezi toată discuția)