avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare de drept a CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare de drept a CIM pe perioada determinata

Am urmatoarea speta: - un angajat la o institutie contractuala care apartine de primarie, a ocupat un post vacant prin concurs pe perioada determinata de 6 luni, dupa aceea i s - a prelungit contractul prin act aditional cu inca 6 luni iar ultima prelungire este de 12 luni, astfel terminand termenul prevazut in codul muncii de 24 de luni.Ce se intampla acum cu salariatul respectiv conform noilor modificari al codului muncii:- ii inceteaza de drept cim pe determinat ce prevede acest lucru?, daca cimul inceteaza de drept, postul devine vacant, iar salariatul trebuie informat de vacantarea postului, i se poate face cim pe perioada nedeterminata aceluiasi salariat, acest lucru prevede scoaterea la concurs a postului iar angajataul respectiv sa stea fara salariu o luna de zile. Deci ce trebuie facut in acest caz pentru ca se doreste colaborarea in continuare cu acest salariat.Postul lui fiind unic nimeni din institutie neputand indeplini atributiile sale. Va rog frumos sa mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 21:52, 12 Mai 2011
Avand in vedere ca se cunoaste data la care ramane vacant postul, institutia respectiva ar trebui sa ia masuri, sa organizeze din timp concursul pentru a nu avea o perioada de timp in care postul sa nu fie ocupat.
Este doar o chestiune de organizare.
Deci trebuie deja afisat anuntul cu postul vacant chiar daca postul respectiv este inca ocupat pana pe 20 luna curenta.
Anuntul privind concursul se afiseaza de catre autoritatea sau institutia publica organizatoare la sediul acesteia si, dupa caz, pe site-ul institutiei, cu cel putin 30 de zile lucratoare inainte de data desfasurarii concursului.
Acest lucru il stiam si eu conform HG 286/2011, dar vroiam sa ma ajutati cu un sfat ce pot sa fac in situatia descrisa mai sus, se poate da anunt incepand cu data de miine si pe 19 luna curenta sa aiba loc concursul sau cum va rog sa imi spuneti cum este legal, pe data de 20 cim pe determinat inceteaza de drept astfel salariata pierzand o perioada de timp daca se da anuntul dupa data de 20.
Este cam greu, avand in vedere ca legea prevede termenul de publicare a anuntului pentru concurs ...

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aș dori opinii de specialitate pentru următoarea ... ziba ziba Bună ziua, Aș dori opinii de specialitate pentru următoarea situație: În cazul personalului contractual dintr-o instituție publică, există vreo ... (vezi toată discuția)
Modificare cim din perioada nedeterminata in perioada determinata Bella0590 Bella0590 Am susținut examen pentru un post vacant pe perioada determinata, intr-o instituție publica, l-am promovat, dar astăzi m-am trezit in fata cu un contract pe ... (vezi toată discuția)