avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Aș dori opinii de specialitate pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Aș dori opinii de specialitate pentru următoarea ...

Bună ziua,
Aș dori opinii de specialitate pentru următoarea situație:
În cazul personalului contractual dintr-o instituție publică, există vreo dispoziție legală care să interzică transformarea unui contract de munca pe durata determinata, intr-unul pe durata nedeterminata, în conditiile în care salariatul pe determinată a susținut deja concurs pentru ocuparea postului temporar vacant, conform HG 286/2011 (inlocuiește un salariat cu CIM suspendat până la finele lunii iulie)?
Menționez ca în statul de funcții există un post vacant de natura celui ocupat de salariatul pe durată determinată.
Prin raportare la art. 86 din Codul Muncii, care stipulează obligația angajatorului de a informa salariatul cu CIM pe determinată despre locurile vacante și de a îi asigura condiții egale de acces la acestea în aceleași condiții cu cele ale salariaților angajați pe perioadă nedeterminată, s-ar înțelege un nou concurs? Sau se poate transforma direct, prin act adițional, durata CIM existent, în perioadă nedeterminată, în baza art. 17 Codul Muncii?
Mulțumesc pentru opinii!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 22 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există dispoziție legală care să interzică transformarea unui contract de munca pe durata determinata, intr-unul pe durata nedeterminata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim pe perioada determinata dumi32 dumi32 Am urmatoarea speta: - un angajat la o institutie contractuala care apartine de primarie, a ocupat un post vacant prin concurs pe perioada determinata de 6 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba contract individual de munca carolinav93 carolinav93 Pentru un salariat care a avut deja un contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni, iar acum va avea contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)