buna seara! detin o societate comerciala care are o activitate de 21 de ani intr-un domeniu in care sursa vitala este consumul de gaze.in toti acesti ani nu am intarziat niciodata cu plata facturii platind chiar inainte de scadenta.in medie o factura lunara ajunge la 55.000ron. la o adresa au functionat pana acum 5 societati comerciale avand acelasi domeniu de activitate ca si mine consumul de gaze este la fel de mare poate chiar mai mare tinand cont de capacitatea de productie pe care o are.cert este ca firmele care au functionat la aceea adresa au avut administratori diferiti ,toti rude, au inregistrat solduri uriase la gaze de aproximativ 2.300.000ron adica 23miliarde de lei vechi fara penalitati de intarziere solduri acumulate in numai 4 ani.sistemul era urmatorul se infiinta o noua firma se acumulau datorii si dupa aceea era radiata si tot asa.am facut nenumarate sesizarii chiar la compania de distrubutie a gazelor si raspunsul lor a fost ca firma este atent monitorizata si supravegheata ptr a plati facturile curente iar aceea firma era de fapt conform registrului comertului radiata. am sesizat mai multe institutii s-a deschis un dosar de cercetare care este blocat la un politist corupt de 1 an.am primit de asemenea un alt raspuns oficial de la compania de distributie a gazelor dupa ce am sesizat cancelaria prim-ministrului in care recunosteau situatia prezentata de mine si au luat in acel moment masura de a sigila contoarul de a-l ridica si de a taia teava de distributie a gazelor din strada. la aproximativ 3 luni dupa acest moment la aceeasi adresa s-a montatat un alt contoar s-a tras o teava noua noaptea . pe scurt aceasta este situatia. intrebarea mea este urmatoarea pentru recuperarea prejudiciului cauzat de favorizarea angajatilor de la firma distribuitoare de gaze pot deschide o actiune in instanta? ca probe as avea raspunsurile lor oficiale in care au spus ca monitorizeaza aceasta firma cand ea era radiata, detin dovezi ca s-au facut facturi pe o firma radiata, ultimul raspuns al lor prin care afirma cele declarate de mine sunt reale...va rog un raspuns cat mai urgent ! va multumesc anticipat
pe dvs va afecteaza in mod direct faptul ca furnizorul de gaze este prejudiciat? sau cumva faptul ca acele firme isi vand marfa la un pret in care nu se regaseste si factura de gaze?..oricum ar fi, daca sunteti hotarat sa deschideti o actiune, trebuie sa aveti motive temeinice si sa faceti dovada de cauzalitate intre prejudiciul suferit de dvs si actiunile respectivilor hoti de gaze ce au complici pe angajatii firmei distribuitoare de gaz
pe mine ma afecteaza faptul ca prin neplata acestor facturi se practica un pret mult mai mic, sub nivelul pietei si ca activitatea mea a devenit una sezoniera.mi s-a intamplat de asemenea sa mi se incarce mie nejustificat facturile de gaze moment in care am cerut cititor de contoar prin satelit.astfel si compania care furnizeaza gaze pierde pentru ca din 12 luni pe an lucrez numai 8 acum .legatura de cauzalitate ar fi urmatoarea-raspunsurile oficiale prin care recunosc situatia iar dupa 2-3 luni cand se mai linistesc apele tot ei sunt cei care le monteaza contoare.
aproximativ 400 000de euro.am platit gaze , salariati, materie prima , impozite, taxe , contributii sociale si am ramas cu marfa pentru ca acele firme practicau un pret mult mai mic ptr ca nu plateau gaze...gazele reprezinta aproximativ 60% din pretul acestui produs.de la registrul comertului am vazut ca ei aveau numai 3 angajati 0 contributii sociale, 0 peste tot...e vorba de evaziune fiscala.
Ar putea fi evaziune fiscala, dar din acest punct de vedere, dvs. nu aveti nici o calitate sa ii actionati in judecata, doar sa le faceti denunturi la parchet.
Eu zic ca e o sansa in instanta pe concurenta neloiala, si atunci, daca puteti demonstra ca ei practica preturi mai mici prin metoda pe care ati prezentat-o, in detrimentul dvs., ar fi perfect. Luati legatura cu un avocat.
Succes!
Debranjare gaze
claudiuCJ
Buna ziua ,
Pentru ca nu mai folosesc deloc gazul (eu practic avand toate chestiile pe curent) am luat decizia de a ma debransa de la sistemul comun de gaz ... (vezi toată discuția)