avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma

Buna ziua tuturor,
In urma cu 4 luni ,un prieten al surorii mele, a dechis o firma pe numele ei,deoarece el nu mai putea deschide o alta.Acum el , a cumparat 3 masini la mana a doua pe firma cu bani cash ,pentru a incepe activitatea firmei. Sora mea vrea sa-i dea totul inapoi.Nu are nici o contributie la aceasta firma,el doar s-a folosit de numele ei pentru a o deschide. Ea nu doreste nimic, doar a vrut sa-l ajute la deschiderea firmei.Intrebarea mea este, ce poate face ea, pentru a-i da totul inapoi- ma refer legal.Ea vrea sa plece din tara, si nu vrea sa se trezeasca ca a facut vre-o datorie la stat din cauza lui.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:05, 8 Mai 2011
Trebuie sa cesioneze partile sociale prietenului...sau cui crede ea de cuviinta daca acesta nu vrea. Poate de asemenea sa si radieze firma. Va sfatuiesc sa aveti un avocat langa dvs. cand faceti una din aceaste operatiuni.
Ii vinde masinile domnului ca acesta sa fie noul proprietar, iar ea face o decizie a asociatului unic prin care dizolva societatea, daca nu are datorii fata de bugetul de stat si nici fata de alti creditori, dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii in Mon. Oficial, poate linistita sa depuna actele pt. etapa a 2-a si ultima radierea societatii!
Fac si un comentariu la celelalte 2 variante de raspuns:
Cum sa-i cesioneze, daca acum 4 luni prietenul nu putea sa deschida o firma pe numele lui... acuma ar putea sa preia partile sociale?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Nu se intelege ca ar vrea sa inchida firma, doar sa o cesioneze.
Daca vrea si prietenul respectiv, nu va fi nici o problema.
Probabil ca ,,prietenul" are calitatea de asociat unic si nu mai poate sa preia in aceste conditii inca o societate....in acest caz se mai asociaza cu cineva pentru a prelua partile sociale sau face o fuziune cu firma al carei asociat unic este.
Sa fiu mai explicita, el are o firma care are datorii la stat si de aceea nu mai putea deschide alta, de aceea a rugato pe sora mea sa l ajute. Ea in nestiinta de ce se poate intampla , l-a ajutat . A crezut ca , cu un act facut la notar precum ii da lui totul , poate rezolva totul , de aceea , nu stie cum sa faca. Va rog sa ma ajutati , ca nu stim ce sa facem si cum , iar ea intr-o luna trebuie sa plece din tara. Mentionez ca firma nu are nici o datorie la stat , iar sora mea este asociat unic al firmei.
Va multumesc foarte mult.

Alte discuții în legătură

Asociat unic (doar cu numele) al unei societati ahairm ahairm Buna ziua! O prietena si-a dat acceptul de a fi asociat unic (doar cu numele) al unei societati infiintate , pe care o gestioneaza de fapt sefa ei, aceasta ... (vezi toată discuția)
Faliment firma elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce posibilitati am sa imi inchid firma in conditiile in care nu ii pot suspenda activitatea datorita datoriilor la stat. Va ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma sociala ContSters208552 ContSters208552 Buna ziua, In cazul in care o firma nu mai are activitate legal de aproximativ 2 ani, s-a primit o citatie in care se cere prezentarea in tribunal pentru ... (vezi toată discuția)