Buna ziua tuturor,
In urma cu 4 luni ,un prieten al surorii mele, a dechis o firma pe numele ei,deoarece el nu mai putea deschide o alta.Acum el , a cumparat 3 masini la mana a doua pe firma cu bani cash ,pentru a incepe activitatea firmei. Sora mea vrea sa-i dea totul inapoi.Nu are nici o contributie la aceasta firma,el doar s-a folosit de numele ei pentru a o deschide. Ea nu doreste nimic, doar a vrut sa-l ajute la deschiderea firmei.Intrebarea mea este, ce poate face ea, pentru a-i da totul inapoi- ma refer legal.Ea vrea sa plece din tara, si nu vrea sa se trezeasca ca a facut vre-o datorie la stat din cauza lui.
Va multumesc.
Faptul ca are datorii la stat nu reprezinta o conditie de a nu mai putea avea calitatea de asociat in alta societate, lucrurile (pentru ca eu sunt mai catolica decat papa) se poate sa se fi repetat si aici sa fi facut niste datorii si pe firma sorei d-voastra. M-am abtinut aseara de la aceste comentarii. Din pacate aceste lucruri nu au cum se se vada decat la dizolvarea societatii(datoriile cu bugetul de stat se vad imediat mergand la finante)dar datoriile fata de alte persoane "rasar"de obicei in asemenea situatii.Ca sa plece pe deplin impacata si linistita opinia mea este ca as dizolva si radia societatea pentru a nu da posibilitatea cuiva ca in urma mea sa faca tot soiul de aranjamente si bun de plata sa fiu eu.
Nu cred ca ar fi facut vre-o datorie , deoarece cred ca fara semnatura ei , nu poate face nimic , nu? Ea mi-a spus ca nu a semnat nici un act , iar masinile au fost cumparate pe firma acum 2 saptamani ,cu bani cash de la el. Daca radiaza firma, ce va face cu acele masini ? Nu poate da altcuiva firma, adica sa o dea altcuiva ( vanda, cesiune, sau orice altceva posibil , legal? Domnul respectiv are un copil ,poate sora mea sa treaca firma pe numele copilului lui , si el sa o gestioneze? Este legal asta? Va rog sa ma scuzati ca pun poate intrebari prostesti , dar nu stim cum sa facem.
Va multumesc.
Firma nu se poate cesiona unui copil! Si daca sora nu a semnat nimic domnul cum a cumparat masinile pe numele firmei, cum le-a trecut pe numele firmei, ca trebuiesc niste acte si niste semnaturi aartinand societatii ca sa faci asa ceva?
In al doilea rand este foarte greu sa faci consultanta pe asa ceva de la distanta, luati-va un avocat sa va dezlege caile incurcate ca sa iesiti cu basma curata!