avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agajarea daca esti pensionat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agajarea daca esti pensionat

daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca fie cu jumatate de norma fie cu norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 8 Mai 2011
Numai daca sunteti incadrata in gr.3 de invaliditate puteti sa prestati activitate 4 ore pe zi.
2740826332154 a scris:

daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca fie cu jumatate de norma fie cu norma intreaga?


Nu Codul Muncii prevede posibilitatea cumularii pensiei cu salariul, ci Legea nr.263/2010 care in art.118 prevede :
1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate; d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

Prin urmare, daca sunteti pensionar de invaliditate de gradul III puteti cumula pensia cu salariul.
Pensionarii de gardul I si II nu pot cumul apensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare administrator .s.r.l. ContSters278009 ContSters278009 Buna ziua. Eu sunt pensionat de invaliditate gradul III , deci am dreptul la o jumatate de norma de lucru. Mi s-a oferit un post la o societate , s.r.l. de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca dupa pensionare ionutzul ionutzul Poate lucra cineva cu gradul doi de invaliditate cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)