avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare administrator .s.r.l.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare administrator .s.r.l.

Buna ziua. Eu sunt pensionat de invaliditate gradul III , deci am dreptul la o jumatate de norma de lucru. Mi s-a oferit un post la o societate , s.r.l. de curatenie, ca si administrator . Nu as refuza postul deoarece am nevoie de bani .Este legal daca la postul de administrator, patronul ma accepta ca si angajat cu norma jumatate? Am vreo probema la pensie ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 5 Februarie 2013
Persoanele pensionate de gardul III de invaliditate pot cumul apensia cu salariul .. astfel, puteti incheia un c.i.m. cu timp partial de maxim 4 ore/zi.

Art. 118 din Legea nr.263/2010:
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri
provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agajarea daca esti pensionat 2740826332154 2740826332154 daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca dupa pensionare ionutzul ionutzul Poate lucra cineva cu gradul doi de invaliditate cu jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Drept munca pensie caz boala aty1 aty1 sunt pensionata pe caz boala gradu 1 , as putea lucra cu jumatate de norma la un SRL, ? Sau as putea fi administrator ? exista vreo modalitate prin care sa fac ... (vezi toată discuția)