sunt pensionata pe caz boala gradu 1 , as putea lucra cu jumatate de norma la un SRL, ? Sau as putea fi administrator ? exista vreo modalitate prin care sa fac parte sau sa lucrez la firma unei rude ?
ana-cer
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Gradul I de invaliditate presupune pierderea totala a capacitatii de munca, deci nu puteti lucra nicaieri fara sa pierdeti acest grad.
Legislatia prevede astfel:
Legea nr. 263/2010: ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
(2) Soţul supravieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş, poate cumula pensia cu venituri din activităţi profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacă acestea nu depăşesc 35% din câştigul salarial mediu brut prevăzut la art. 33 alin. (5).
Pensie de urmas
ZIMTAALI
As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Angajare
rusualexandra
O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)