avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie sau act aditional??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie sau act aditional??

Buna ziua

conf art 17.4 codul muncii daca se modifica unul din elementele al 2 trebuie facut act aditional cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege.

Intrebarea mea ce facem cand de ex angajatul beneficeaza, conf Contractului Colectiv aplicabil, de mai multe zile de concediu sau de spor de vechime?

Contractul de munca se intregeste cu prevederile Contractului colectiv si Contractul colectiv a fost negociat cu reprezentantii angajatiilor - deci facem decizie sau act aditional?

Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 13:23, 8 Mai 2011
Se aplica prevederile CCM ...in acest sens, nu mai este nevoie de act aditional la c.i.m.
Inainde de modificare CM prevedea ca ...se fac acte aditionale cu exceptia situatilor prevazute in lege si CCM, acum prevede doar cu exceptia situatilor prevazute in lege ....

Eu faceam decizi pe care le comunicam salariatilor

Mi se pare absurd sa fac acte aditionale, adica sa cer acordul saariatului sa aplic ceva ce e obligatia mea sa aplic....

De aceea am pus aceasta intrebare, cum interpretam art 17.4?
Contractele colective de muncă, încheiate cu respectarea dispoziţiilor legale, constituie legea părţilor.

Prin urmare, cred ca nu este necesara incheierea unor acte aditonale la c.i.m. pentru a se aplica dispozitiile unui CCM.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lg. 40/2011 Doina Elena Doina Elena Ce acte aditionale trebuie sa facem? Conform art. 17 alin. 2, lit. d1, vom introdice in contract criteriile de evaluare a activitatii profesionale a ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale norme codul muncii handaricimarin handaricimarin pentru o societate cu 400 de salariati,in loc sa fac acte aditionale pt.a-i instiinta de modificarile noul Cod al Muncii,este legal sa fac o decizie colectiva ... (vezi toată discuția)
Ce are prioritate hotarare consiliu de administratie sau act aditional la ccm? cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: Printr-o hotarare de Consiliu de administratie al unei societati comerciale s-a stabilit faptul ca nu se mai acorda unele ... (vezi toată discuția)