avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OU 93/24.06.2008 pentru modificarea si completarea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OU 93/24.06.2008 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006

Conform prevederilor Ordinului 903/2007, persoanele care au un certificat de persoana cu handicap si pentru care veniturile din salarii sunt neimpozabile si nu mai obtin alte venituri, datoreraza contributia individuala pentru asigurari de sanatate calculata la un salariu minim brut pe tara. In alta ordine de idei, pentru o persoana care are certificat de persoana cu handicap care obtine venituri din salarii care sunt neimpozabile, dar obtine si alte venituri din pensii,agricultura,dobinzi,dividende,etc., nu se datoreaza contributia individuala pentru asigurari de sanatate pentru veniturile obtinute din salariile neimpozabile. Sa inteleg ca in conformitate cu prevederile articolului 55 din OU 93/24.06.2008, aceste persoane aflate in cele doua cazuri expuse mai sus, vor datora contributia individuala pentru asigurari de sanatate asupra veniturilor realizate din salarii neimpozabile ?
Cel mai recent răspuns: iiulia , utilizator 12:48, 7 Iulie 2008
Nu s-a edificat nimeni cu subiectul de mai sus expus?? Va rog frumos as vrea sa mai aud vreo parere. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarii platesc cas pe dividende? danye danye Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema. As vrea sa stiu daca pensionarii [b]trebuie sa plateasca[/b] contributia la asigurarile de sanatate ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale richy richy Buna ziua, Am cautat pe forum dar nu am gasit un raspuns clar. Vreau sa imi infiintez un PFA pe sistem real. Mentionez ca sunt angajat cu norma de 4 ore ... (vezi toată discuția)
Venituri neimpozabile luate in calcul la contributia de sanatate Monici Monici Buna, Potrivit Ordinului 617/2007, modificat in 2008, in art. 5, alin. 6, stabileste fapul ca: "persoanle care realizeaza venituri din salarii, care, ... (vezi toată discuția)