avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... trademark . insemnul \"TM\". legislatie si protectie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

trademark . insemnul "TM". legislatie si protectie

Buna ziua. As dori sa lansez un produs nou pe piata si as dori sa imi protejez denumirea ,logo-ul si sloganul . Stiu ca exista varianta de marca inregistrata "R", lucru care se face la OSIM, si totodata stiu ca cel putin in Statele Unite exista varianta de trademark "TM", varianta care nu presupune o inregistrare ci doar anunta potentiala concurenta ,ca acel brand este marca de comert deja folosita . Folosirea "TM" iti da oarecum aceeasi protectie ca si marca inregistrata...cel putin pentru SUA.
Intrebarea mea este daca acest lucru se aplica si pentru Romania respectiv CE si daca termenul de trademark si insemnul "TM" exista in legislatia europeana.
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 17:01, 8 Mai 2011
Atat in Romania cat si in uniunea Europeana insemnul TM pentru identificarea unei marci nu este prevayut in legislatie. ca urmare, va sfatuiesc sa inregistrati denumirea pe care ati ales-o pentru produs la OSIM ca marca.

Aceasta inregistrare ar fi bine sa o faceti NUMAI dupa ce veti face o cercetare pe urmatoarele site-uri pentru a sti daca nu cumva incalcati drepturile altei persoane care deja are o marca identica sau similara cu denumirea pe care ati aleso pentru produsul Dumneavaoastra:
a) pentru cercetarea marcilor comunitare
[ link extern ]
b) pentru cercetarea marcilor inregistrate in Romania pe cale nationala:
[ link extern ] .
daca nu va descurcati solicitati aici sa va ajutam noi in cercetare, direct prin avocat.net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata in sua este valabila si in eu -> ro? Educativ Educativ Buna ziua, Daca exista o marca inregistrata in SUA pe un anumit domeniu, este legal folosirea denumirii ei, in acelasi domeniu, dar cu insemne diferite in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim Bella16 Bella16 Buna ziua, cu ceva timp in urma, mi-am facut un mic I.I., si am inceput comert cu diverse produse.le-am facut pagina de internet, promovari, toate alea-alea, ... (vezi toată discuția)