Bunica mea a facut o chitanta de mana fiind fortata de niste imprejurari la niste tigani vecini cu ea dandu-le 50 ari teren arabil sa il munceasca nu spre vanzare , nespecificand nici o suma ,pt ca le ar fi promis ca atunci cand au cumparat casa de la bunica mea le ar da si o bucata de pamant da nu in acel loc ,dar in contractul de vanzare cumparare nu este specificata aceasta clauza ,iar ei in baza acelei chitante de mana cu martori tigani au obtinut o hotarare judecatoreasca bunica fiind bolnava nu s a putut duce la proces si sa judecat in lipsa,iar tigani se folosesc de hot. jud. si muncesc pamantul,Va rog frumos sa imi spuneti si mie cum pot anula aceea hot. deoarece bunica a decedat intre timp iar in acea chitanta nu afost specificata nici o suma.
O chitanta de mana este un inscris sub semnatura privata si poate valora ca u inceput de dovada scrisa. Poate ca hotararea se refera la constatarea unui drept de folosinta (arenda) a terenului.
Probabil ca acele persoane au deschis un dosar de uzucapiune si au obtinut dreptul de proprietate asupra terenului prin uzucapiune dupa ce l-au folosit 30 de ani .Nu cred ca se mai poate face ceva . O hotarare judecatoreasca irevocabila nu se poate anula , avand autoritate de lucru judecat . Chitanta de mana reprezinta o promisiune de vanzare-cumparare si poate fi consfintita prin hotarare judecatoreasca .Daca proprietarul adevarat al terenului (bunica) si dupa deces mostenitorii ei nu ar fi vandut acel acel teren ar fi facut o actiune in revendicare si ar fi intrerupt posesia in timp util .
Uzucapiune
claudiatoma
Buna seara
Am eu nevoie de putin ajutor
Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta
bettyna
Salutare!
Am o problema in ceea ce priveste actele necesare pentru intabulare: bunicul meu a cumparat un teren cu chitanta de mana (cum se facea pe vremuri). ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara succesiune
kike
Dupa decesul bunicilor paternali,sotul matusii (sora tatalui meu)a vandut cu o chitanta de mana casa batraneasca.Actulii asa-zisi propietari,au construit o ... (vezi toată discuția)