Dupa decesul bunicilor paternali,sotul matusii (sora tatalui meu)a vandut cu o chitanta de mana casa batraneasca.Actulii asa-zisi propietari,au construit o alta casa in aceiasi curte,fara sa aiba acte pe casa si teren,deci fara autorizatie de constructie.Spun fara acte,pentru ca nu sa facut succesiunea dupa bunici.Nu au platit nici impozit anual,pentru ca l-a platit mama mea.Intrebarile mele sant:au acestia (cei care au cumparat cu chitanta de mana)dreptul asupra proprietatii bunicilor?avea dreptul sotul matusii mele sa vanda acest imobil,fara succesiune?ce demersuri trebuie sa facem pentru a recupera proprietatea?
Ar trebui sa va grabiti sa formulati anularea acelei chitante si sa deschideti dv. succesiunea, pentru ca dupa implinirea a 30 de ani de la acea tranzactie, cumparatorul va putea invoca in instanta dreptul de uzucapiune prin posesie continua si utila, asa cum spune art. 1890 din Cod civil.
Poate cumparatorii si-au intabulat dreptul de proprietate. Puteau, pe baza acelei chitante de mana sa solicite instantei o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu de proprietate.
Daca nu au facut-o, sa zicem ca ar fi o sansa, daca nu s-au inscris in rolul fiscal la primarie...in sfarsit au trecut multi ani si e posibil sa fi trecut imobilul prin vanzari-succesive si sa se fi intabulat.
Pana una-alta, in 87 era vanzare valabila.