avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cadastru / intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cadastru / intabulare

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Sunt propietarul unei case pe care am mostenit-o de la tata, care la randul lui a mostenit-o de la parintii lui, care la randul lor au primit terenul mostenire de la parintii bunicii mele.

Terenul a fost cumparat de catre strabunicii mei in 1912 si a fost lasat mostenire bunicei mele care si-a construit pe acest teren casa. Actul de mostenire al bunicii dateaza din anul 1947. In anul 1954 bunica mea a vandut o parte din teren altei familii cu acte de vanzare cumparare notariale care exista si azi. In anul 1970 a mai vandut inca o parte din teren unei alte persoane in baza unei chitante de mana.
La ora actuala eu detin actele de mostenire doar pe casa si pe restul de teren ramas (ce nu s-a vandut). Problema este ca vreau sa fac cadastru si intabulare dar nu pot sa fac pentru ca din succesiunea actelor care s-au facut de-a lungul timpului nu reiese ce sa intamplat cu terenul vandut pe chitanta de mana.
Mentionez ca mostenitorii persoanei care au cumparat cu chitanta de mana nu au act de propietate, dar isi sunt luati in evidenta la fisc cand isi platesc impozitele.

Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Doresc sa fac cadastru si intabulare.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
daniel00k, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniel00k , utilizator 20:32, 10 Februarie 2013
Cu actele pe care le aveti si chitanta de mana trebuie sa deschideti proces cu personele carora li s-a vandut acea suprafata . In urma acestui proces persoanele respective vor obtine o sentinta ce va reprezenta actul lor de proprietate de acum incolo pentru acel teren.
Cu actele de mostenire si aceasta sentinta care va justifica diferenta de teren va veti putea intabula suprafata pe care o detineti si a carui mostenitor sunteti.
este posibil ca nici unul dintre noi sa nu mai aibe chitanta de mana din 1970, insa acea persoana a platit pana azi impozit pe acel teen. cum se procedeaza in acest caz?

multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate Cora_00_lia Cora_00_lia Salut Am o problema cat se poate de complicata, cel putin pentru mine. Terenul unde este locuinta bunicilor mei a fost achizitionat in mai multe transe. O ... (vezi toată discuția)
Recunoastere chitanta de mana madalinbm madalinbm Buna ziua. Sunt un locuitor al sectorului 1 din Bucuresti si am o problema cu o chitanta de mana in baza careia s-a intocmit un certificat de ... (vezi toată discuția)