Intentionez sa acord un imprumut in bani unei persoane fizice, fara sa pretind dobanda. Desi in prezent exista o relatie buna intre noi, intentionez sa intocmesc un document cu acesta din acre se rezulte suma imprumutata si perioada de rambursare la care ne-am inteles.
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez, la notar sau se poate si la un avocat? Si ce valoare are acest document intr-un eventual proces?
Va multumesc si astept raspunsul dvs !
Il faceti la notar, prevedeti data/datele de returnare a sumei imprumutate.
La notar, in clipa in care nu se tine de cuvant, contractul de imprumut poate fi investit direct cu formula executorie fara sa mai aveti nevoie de un proces in instanta.
Mergeti la notarul public, incheiati un Contract de imprumut fara dobanda cu specificatia clara a sumei imprumutate si a termenului de restituire a acesteia. Intr-adevar, contractul reprezinta titlu executoriu, in masura in care aveti ce executa!! Daca suma imprumutata este cosiderabila, puteti incheia un contract de imprumut cu garantie imobiliara (persoana imprumutata garanteaza restituirea imprumutului printr-o ipoteca in favoarea dvs. asupra unui imobil), desigur daca este de acord cu astfel de contract.
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)