avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Fiscalitate salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Fiscalitate salarii

Ma tem de legislatia noastra cea ambigua , interpretabila, cu exceptii la exceptii si as vrea o confirmare.
CF Art. 55 (1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca. Accesta ar fi si venitul brut din salarii.
Cu alte cuvinte venitul brut = salarii propriu zise + indemniz. ITM +tichete de masa.
Art. 2. - (1) din OUG 158 rezulta ca indemnizatiile de la lit.b),c), d) ,e) nu ar fi ITM dar eu tot ma tem ca nu cumva fiscul sa le considere si pe acestea tot incap.temp. de munca la calculul impozitului si unor contributii.
Oricum calculul facut automat de D112 la unele contributii e pe langa Lege.
Va multumec !
Cel mai recent răspuns: marius_an , utilizator 23:45, 8 Mai 2011
Poate nu ati inteles dumneavoastra cum sta treaba. Oricum nu mai bateti apropouri ca declaratia 112 ar fi pe langa lege pentru ca sunteti "pe langa adevar".
Referirea la D112.: Declaratia calculeaza CAS asupra zilelor de ex.de marnitate, ICB care conf.OUG 158 nu sunt incapacit.temp.de munca dar nu calculeaza CAS asupra zilelor de accident si boala prof. care sunt zile de incapacitate.Acum poate am fost mai clar si asupra problemei daca prestatiile prevazute la art.2 lit b,c,d,e din OUG 158 sunt considerate tot incapacitate.
V-as fi recunoscator daca in loc de apostrofari mi-ati da mai degraba lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii de depus in cazul concediilor medicale prenatale si postnatale d_stanoi d_stanoi As dori sa stiu ce fel declaratii trebuie sa depun pentru o angajata in concediul medical, adica decl 100, somaj,pensii,itm si cum trebuie completate.adresa de ... (vezi toată discuția)
Declaratii de depus in cazul concediilor medicale prenatale si postnatale d_stanoi d_stanoi As dori sa stiu ce fel declaratii trebuie sa depun pentru o angajata in concediul medical, adica decl 100, somaj,pensii,itm si cum trebuie completate.adresa de ... (vezi toată discuția)
Modificare cod incadrare pe un cm mihaela_cf40 mihaela_cf40 Buna ziua. Cum se procedeaza corect si care sunt pasii de urmat in cazul in care un eveniment s-a transformat din boala obisnuita -initial , in accident de ... (vezi toată discuția)