avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Implicatii suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Implicatii suspendare contract de munca

Momentan sunt angajatul unei firme in Romania si am gasit un loc de munca intr-o alta tara. In contractul de munca se stipuleaza existenta unei periode de proba de 3 luni.
Firma din Romania mi-a propus sa nu demisionez de aici, ci sa-mi suspend contractul de munca pe durata perioadei de proba si daca lucrurile nu merg bine sa ma intorc.
Intrebarea ar fi: in ce fel ma "obliga" acest contract suspendat? La finele acestei perioade, sunt obligat sa ma intorc si sa demisionez (eventual sa mai lucrez pe timpul perioadei de previz daca firma doreste)? Sau de comun acord se poate desface contractul in mod automat dupa expirarea acestei perioade?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 8 Mai 2011
Suspendarea unui c.i.m. are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Prin urmare, c.i.m. suspendat nu va obliga cu nimic ... la terminarea perioadei de suspendare dvs aveti posibilitatea sa solicitati incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca plus demisie ! TrayanV TrayanV Buna ziua ! Sunt angajatul unei firme din Romania. Firma respectiva mi-a facut contractul de munca pe perioada determinata (3 luni). Astazi am fost la firma ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Este normal sa poti pleca de la un angajator in perioada de proba in lipsa oricarei notificari de demisie? Christinna99 Christinna99 Buna ziua! Luni, 11 noiembrie 2019, a fost prima mea zi de lucru intr-o firma care m-a recrutat recent. Conditiile si mediul de lucru pe care le-am gasit nu au ... (vezi toată discuția)